10 iunie 2013

Cand am cotrobait prin “cutia cuamintiri” v’am mentionat ca din totdeauna am vrut sa dau la politie, pana cand am intrat la liceu, si tot acolo am spus ca o sa explic asta separat. Pai, sa va explic, nu? Defapt nu sa va explic, sa va povestesc, chiar daca nu e asa mult si nici prea interesant…bine, pentru mine este.
De cand ma stiu mi’a placut sa ma joc cu pistoale, de orice natura, cu apa, cu bile, cu tinte, improvizat din lemne, cu ventuze, etc etc etc. Ca o mica paranteza, cu cel cu tinte nu m’am jucat foarte mult pentru ca eu si frate’miu trageam unu in celalalt si alea lasau semne, si tot din cauza asta nici cu bilele nu ne jucam in casa prea mult…dar ne mai si jucam…de exemplu intr’un timp insiram pe usa de la dormitor (deschideam usa si le puneam pe partea aia de sus de la toc) tot felul de jucarioare care sa stea acolo nemiscate si incercam sa le tintim sa cada. Da, eram niste lunetisti cu bile, si cu sageti improvizate trageam intr’o bucata de polistiren pe care lipeam o foaie pe care erau desenate cerculete…un fel de darts improvizat…sagetile erau interesante, erau facute din: un bat de chibrit, un bold, ata de cusut si foaie pentru foarma aia din spate care sa’i dea forma aerodinamica si sa poata sa zboare Asaaa sa mai inchidem si paranteza asta ca s’a facut cam mare si sa revenim la politia mea. Deci pana acum avem una bucata: imi placea foarte tare sa ma joc cu pistoalele de orice natie. Dupa, imi placea uniforma faorte mult. Si mai imi placea ideea de autoritate, de putere. Adica, normal, nu ma imaginam gargea sau cap de creta de la circulatie, nu, ma gandeam la ceva mai palpitant, cu interventii, cu impuscaturi, cu morti, cu raniti, cu arestari spectaculoase, cu munca la birou, cu investigatii, cu criminalistica, din astea. Si astfel de persoane sunt persoane cu putere, nu? Sunt. Si mi’am dorit din totdeauna sa fiu si eu asa. Prin generala incepusem ca constientizez proba aia fizica la care picau multi si ma descuraja putin, dar ma gandeam ca daca ma antrenez o sa fie ok si acolo si ma gandeam sa dau la academia de subofiteri de la Campina, dar in a 8’a am aflat ca au facut’o post-liceala…trebuie sa am minim 10 clase sa ma duc acolo. Si atunci mi s’a taiat tot elanul…adica ce trebuia sa fac? Sa fac 2 ani mate-info si dupa sa ma las de liceu sa ma duc la subofiteri? Nu are niciun rost…si sa dau acum…adica la anu… la academia de politie, iar nu mai are niciun sens, nu mai am nici macar conditia fizica pe care o aveam in generala si nici asa tare nu ma mai pasioneaza…

Si uite asa …de cand ma stiu am visat la academia de subofiteri de la Campina si intr’un final am ajuns la Liceul de Arte “Ionel Perlea” pe mate-info, intensive info…si mai departe cel mai probabil o sa ajung la Universitatea Politehnica din Bucuresti…

12 comentarii:

  1. Pe mine numai ideea ca trebuie sa tin un pistol in mana si sa-l indrept catre o persoana, fie el si criminal, ma face sa-mi tremure picioarele! Adica sunt un papa-lapte! :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine fix ideea asta ma atrage >:) Am o minte diabolica, stiu:">

      Ștergere
  2. Cap de cretă de la circulaţie =))
    Te poţi consola la paintball :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa mi'a zis tata ca le zic soferii alora de la circulatie...cap de creta :)) Este o idee, chiar ma gandeam sa ajung si pe acolo :-"

      Ștergere
  3. Prin liceu ( eu am facut liceul in cadrul colegiului si eram la Drept), ma batea gandul tot de criminalistica, sa am putere si toate cele ce ai povestit si tu, numai ca intr-un final am ales jurnalism, ca prima facultate, iar a doua m-am bagat pe arhiologie. Stiu nu se leaga, dar na, ma pasionau amandoua. Intr-un final, dupa doua mastere terminate mi-am zis ca vreau sa fac altceva. Socoteala de acasa...stii vorba. Pana a termina liceul gandeste-te foarte bine ce vrei si ce sanse ai sa faci cariera si alege cel mai bun domeniu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M'am reprofilat sa zic asa, acum stiu unde sa dau si acolo o sa ajung cel mai probabil cu putina munca :)

      Ștergere
  4. Mie mi-ar place foarte mult să învăţ să trag cu pistolul şi să ştiu să mă apăr dacă mă atacă cineva...

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa se intampla. Ne gandim la ceva si ajungem cu totul altceva. Si eu am avut alte idei initial dar am reununtat la ele :)
    Pentru medicina mai exista tentatia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai exista, dar nu pentru neurologie ci pentru cardiologie, insa este mai slaba decat era initial pentru ca ar trebui sa invat obligatoriu si fizica si chimia si biologie pentru admitere nu ma mai pot rezuma doar la fizica si biologie...si asta ar insemna sa invat mai mult decat dublu...as invata 4 materii si putin pe plus din fizica...si...cam mult pentru o perioada scurta...dar nu se stie niciodata ce mi se trezeste in cap la vara :))

      Ștergere