6 iunie 2013

Astazi iar sunt in pana de idei, ca de obicei, asa ca m’am gandit sa va povestesc despre o faza din vacanta aia pe care am avut’o de Paste. Daca va mai amintiti am stat la tara aproape o saptamana atunci si intr’o zi au venit niste unii cu masina prin sat sa vanda gaini. Si ii auzi “gaini, gaini avem, gaini de vanzare avem”…bun, nu o sa ma leg si de faptul ca soferul avea mana lipita pe claxon pentru ca alta explicatie nu gasesc la faptul ca claxona preluuung in continuu(tot m’am legat, nu? Dar doar putin deci nu se pune, nu?) Asa si acum sa revenim. Printre acele claxoane mai prelungi decat cele de la mort il auzeai pe celalalt om care tipa ca vinde gaini…la un moment dat se opreste, parca se distinge si o frana mai brusca, si dupa cateva momente ii auzi iar “gaini avem, gaini de vanzare avem, gaini, gaini avem” si acum vine partea interesanta ii auzi ca striga si  “rate, rate de vanzare, rate avem”. Opaaa, cand au facut aprovizionare si cu rate ca pana acum aveau doar gaini. Hmmm sa aibe oare vreo legatura acea oprire brusca? Mintea mea crede ca da…si tot mintea mea debiteaza urmatoarea intrebrare “de ce te duci sa vinzi gaini intr’un sat?” Adica ma gandesc ca in sat toata lumea (care vrea) are deja gaini si pun closti ca sa le scoata pui, nu? Dar nu, mai bine vine un antreprenor iscusit si vinde gaini in sat…eventual proprietarului.

Da…cand mi’am notat chestia asta in telefon (pentru ca am mai spus eu odata pe aici ca am in telefon o notita cu numele “inspiratie de moment” in care scriu un titlu sau o idee chiar in momentul in care imi vine pentru ca altfel uit, dar in ultimul timp nu am mai scris…) aveam mai multe in cap, adica credeam ca o sa iasa ceva mai mult…eh asta e, n’a fost sa fie…<<articol scris fara inspiratie>>…

7 comentarii:

  1. Şi eu m-am întrebat încă de la început la cine vindeau găini la ţară unde toată lumea are deja? Să înţeleg că le luau de la unii şi le vindeau altora? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer eu nu am auzit cand eram pe la bunici sa vanda cineva gaini dar am auzit cum strigau oale si cazane. ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oale si cazane si fier vechi sunt deja ceva firesc :)) aproape zilnic trec d'astia pe acolo :))

      Ștergere
  3. Cam neinspirati comerciantii despre care scrii... ;)
    Ceva asemanator cu a vinde castraveti gradinarului... :))
    Macar or fi vandut ceva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Voi recomanda oricărei persoane care caută un împrumut de afaceri domnului Benjamin care m-a ajutat cu un împrumut de patru milioane USD pentru a-mi începe afacerea și a fost rapid. La obținerea unui împrumut de la ei, a fost surprinzător cât de ușor au fost să lucreze. Procesul a fost rapid și sigur. A fost cu siguranță o experiență pozitivă. Evitați escrocii aici și contactați-l pe domnul Benjamin On. 247officedept@gmail.com. WhatsApp ... + 19893943740. dacă sunteți în căutarea unui împrumut de afaceri.

    RăspundețiȘtergere