23 mai 2013

Un gest frumos=?
Indiciu urmatoarea secventa: Este marti, 21 mai, Sf Imparati Constantin si Elena, toata lumea stie ca te cheama si Elena, in concluzie ca este ziua ta. Desi dupa atitudine clar nu meriti, niste elevi vor sa’ti cumpere un aranjament florar frumos si sa’ti ureze la multi ani. Un gest frumos, zic eu, nu? Acum vine raspunsul la intrebare. Ce faci tu? Le spui ca au intarziat 5 minute, dar defapt tu nu le’ai spus ca trebuie sa vina in laborator, ei stiau ca au ora in clasa, deci nu au intarziat, dar fie, cand intra pe usa laboratorului iti canta la multi ani, tu le arunci o privire scarbita si sictirita, apoi nu te mai uiti la ei. Persoana de langa tine zambeste, pentru ca il considera un gest frumos, dar tu alegi sa nu te uiti la ei. Dupa ce le spui ca au intarziat 5 minute, le mai spui ca aranjamentul lor florar inseamna mita.
WTF???? Pai cum sa nu te enerveze o astfel de atitudine? Ma enerveaza si pe mine care nu am dat bani pentru florile alea pentru ca stiam sigur ca o sa comenteze ceva, dar nu ma asteptam chiar la asa ceva. Cum sa zici ca un aranjament de flori oferit de ziua ta inseamna mita? Mi se pare pur si simplu penibil si un gest de tot rahatul sa spui asa ceva si sa lasi dupa aranjamentul acolo, in laborator. Dupa ce ca un an de zile nu a reusit sa faci nici macar un elev sa inteleaga ce preda pentru ca nu stie sa predea,  adica frate, sa fim seriosi…incepe o fraza, spune 2 cuvinte dupa schimba discutia si dupa 5 minute incepe sa urle si sa zbiere ca de ce nu am scris definitia ca ea a dictat. …deci clar nu stie sa predea, dar totusi o parte dintre elevii din clasa mea au ales sa’i cumpere aranjamentul ala. Putea macar sa spuna multumesc. Zic eu gresit sau …?
Am avut parte de profesori si profesori, mai buni, mai rai, mai severi, mai indulgenti, mai bine pregatiti sau nu, dar ca ea nu…si sper sa nu o mai am un an pentru ca o sa inebunesc. Si spun sincer si din toata inima…abia astept ziua in care nu o sa’i mai vad fata nici din intamplare.

Marti aveam mult mai multe idei pe care voiam sa le scriu, dar intre timp s’au mai redus, le’am mai uitat, s’au mai diminuat. Corect, trebuia sa scriu de marti ca sa nu se intample asta, dar nu am avut timpul necesar din pacate si am reusit sa scriu abia acum.

10 comentarii:

  1. I love your blog! It's great :) You are amazing! Feel free to my blog :)) Maybe, you follow my blog ? ♥ (If you like it)
    http://maryannfashionn.blogspot.com/
    Kisses ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Oribil! Nu am cuvinte! Sa comportat josnic, iubita voastra profa care se pare ca e de ultima speta! Dar, ce poti face ca elev? Asta e întrebarea!

    RăspundețiȘtergere
  3. O, draga mea, stai să intri în viaţa reală! Nu că ceea ce trăieşti tu nu ar fi real..
    Dar, stai să vezi cum e cu cu şefi şi colegi de serviciu...
    Sfatul meu: învaţă cât poţi, studiază caractere, găseşte soluţii(pentru tine, căci ceilalţi nu cred că se vor schimba atâta timp cât au putere!), stimează pe cei care merită, treci pe lângă ceilalţi şi NU te încărca negativ - nu-ţi foloseşte!!!

    ps - off topic
    am citit ieri într-un ziar că în Vrancea un "domn" s-a dus beat la examenul pentru obţinerea carnetului de şofer! :) M-am amuzat copios. Aste e culmea şofatului!
    O zi bună draga mea, şi iertare pentru dădăceală :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa'ti spun sincer si eu glumeam cu o colega ca inainte de examen sa ne "intarim" putin cu o gura de ceva:)) Dar evident, doar glumeam. In prezent eu incerc sa ma lepad de tot de alcool:d

      Ștergere
  4. Nu înţeleg ce caută la clasă astfel de profesori - nu sunt în stare să transmită copiilor nici materia, nici educaţia bunei creşteri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti inteleg reactia, am avut si eu specimene de genul.
    Dar...daca te toarna careva? Pentru ce ai scris aici...Fiindca se obisnuieste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am dat nume, nu am dat date, nu am spus X, este ceva generalizat, daca se simte cineva nu mai este treaba mea, nu?:))

      Ștergere