11 ianuarie 2013


Pentru a putea scrie pe un blog trebuie sa ai un limbaj elevat, sa folosesti numai neologisme si sa vorbesti numai prin figuri de stil descriind imagini artistice.
Simpla ta dorinta de a transpune in cuvinte gandurile eului interior sau problemele existentiale fizice nu este suficienta, este necesar sa pictezi un tablou sobru sau radiant, care sa exprime aceste trairi interioare sau exterioare ale fiintei tale pragmatice.
In cazul in care traiesti o drama emotionala este necesar sa’ti canalizezi energia si intraga fiinta catre locutiunile si expresiile adecvate ce o sa ofere substratul necesar dorintei tale de exprimare a refacerii cuplului adamic, a endogenezei primordiale.
Daca ceea doresti tu sa transpui reflecta un conflict, interior sau exterior, trebuie sa dezvolti prin folosirea multiplelor figuri de stil marul discordiei si sa analizezi atat de profund evenimentele astfel incat la finalul redactarii cititorul sa ramana profund marcat psihic.
Pe bune? Si cine m’ar mai citi pe mine (e vorba stric despre mine) daca as scrie in stilul de mai sus? Adica de ce as mai vrea sa am un blog daca pentru fiecare articol ar trebui sa ma gandesc ce structuri sa folosesc astfel incat sa fac un text pe baza caruia sa se faca o analiza mai profunda decat pe poeziile lui Eminescu? Sunt complet de alta parere…eu, repet EU, dupa cum foarte bine se observa ma exprim foarte colocvial…asta e stilul meu de a spune/scrie ceea ce simt, de a’mi exrpima punctul de vedere. Si nu, nu am un limbaj filozofic, nu vreau sa am un astfel de limbaj…ma bat destul cu el la liceu, in orele de romana…nu vreau sa scriu articole pe care voi sa trebuiasca sa le analizati cuvant cu cuvant, fraza cu fraza pentru a intelege ce am vrut sa spun…am un lucru in minte? Exact asa il zic aici..sa inteleaga toata lumea la ce ma refer nu sa fie de genul : “si prin structura xyxyxjfd a vrut sa exprime drama interioara ce se reflecta printr’o oboseala existentiala….” . Daca cineva este interesat de cunostintele mele in limba si literatura romana cu siguranta nu o sa gaseasca asta aici, il invit in privat, de preferat chiar fata in fata si sa discutam despre imaginatia(sau realitatea) lu’ Stefan Gheorghidiu, despre mintea bolnava a lui Ion, despre motivele romantice din operele lui Eminescu si asa mai departe.
Aici, aici, este locul meu…locul unde ma descarc, unde spun ceea ce gandesc ca si cum as vorbi cu cineva sau ca si cum as vorbi cu mine…si intr’o conversatie cu cineva, sau cu mine, nu folosesc cuvinte mari, nu folosesc neologisme, nu analizez de 10 ori un lucru inainte sa’l scriu…asta gandesc, asta spun.
Sunt intr’adevar blogurile mari, care au o nisa, un sector strict despre care vorbesc, cei care stiu ce fac…eu nu fac parte din ei…eu sunt un simplu nimeni care isi ocupa timpul liber, DE PLACERE, strict doar de placere pe blog.
Da, pot spune ca mi’am schimbat stilul de a ma exprima de cand scriu aici, dar asta dintr’un simplu motiv: cresc, ma schimb, unii spun ca ma maturizez…si mi’am schimbat modul de a vorbi si de a ma exprima in general, nu doar aici…aici se reflecta consectinta schimbarii mele in gandire si exprimare, desi sincer sunt destul de mici aceste schimbari…poate chiar neobservabile.

15 comentarii:

  1. Eu sunt varza la exprimatul prin figuri de stil sau prin cuvinte profunde:-j:))
    E foarte bine ca te maturizezi :x
    Tine-o tot asa cu scrisul. >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Noroc ca folosesti "stilul tau"!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Saaau... poti sa scrii primele lucruri care iti trec prin cap si apoi sa mizezi pe faptul ca celor care nu le place stiu sa foloseasca functia alt+f4. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asta si fac:) cui ii place citeste, cui nu stie cum se iese de pe o pagina :)

      Ștergere
  4. Chiar imi place stilul asta al tau :)) seara faina sa ai >:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea, stilul tau e deja "marca" ta. Eu nu te-as mai recunoaste daca ai incerca sa scrii altfel. Chiar ma gandeam ce te apucase la inceputul postarii :)
    Maturizarea vine incet, incet si e inevitabila. Da-i inainte, e foarte bine ce faci! :)
    O seara faina! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca esti de aceiasi parere cu mine :) si iti multumesc pentru apreciere :) Cat depsre maturizare...vine, n'am ce sa'i fac, dar totusi pot (asa consider eu) sa trec de la serios la gulma si invers :)

      Ștergere
    2. Pentru putin dar doar am fost sincera :)
      Ai vazut ca si Vienela spune acelasi lucru cu alte cuvinte :)

      Ștergere
    3. Ma bucur mult ca ganditi astefel si nu pot decat sa va multumec:x

      Ștergere
  6. Am verificat de doua ori inceputul si sfarsitul articolului, crezand ca ai acceptat un guest-post pe blogul tau. :))
    Ne-am obisnuit cu "stilul tau" si cu greu ne-am acomoda cu o asemenea schimbare. Noroc ca esti destul de matura pentru a nu trece la limbajul elevat, plin de neologisme si figuri de stil. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. mă speriasem când am început să citesc postarea... să nu mai faci așa ceva, că unii sunt mai slabi de înger :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Nu cred ca o sa ajung vreodata sa fac un articol ca cel despre care am vorbit in acesta pentru ca este foarte clar ca nu ma caracterizeaza absolut deloc :d

      Ștergere