4 ianuarie 2013


Ce e mult e mult, nu? Si cand e prea mult trebuie sa mai taiem din ele(vorba unui “mare” om celebru), corect?
De cand mi’am facut blogul…bine, nu imediat, dar a fost o trecere rapida....am renuntat la prescurtari. Nu le mai folosesc nici pe mess, nici in mesaje, nici deloc…scriu cuvantul intreg si sincer cred ca e mai ok asa…adica inainte scriam atat de multe prescurtari incat daca citeam un mesaj dupa 2-3 saptamani trebuia sa ma gandesc putin in unele situatii ce am vrut sa spun exact pentru ca puteau fi multe cuvinte care sa se potriveasca prescurtarii respective(nu erau multe situatiile de genul, dar cand scriam un mesaj de 10 pagini(adica 10 mesaje in unul sigur) incercam sa scriu cat mai multe si cat mai repede si nu vreti sa stiti ce “codate” erau unele mesaje de genul)…si scriu oricum relativ destul de repede…de ce sa ma mai complic cu prescurtari cand e mult mai ok asa? Am vrut sa incerc si cu diacritice, dar aici e mai greu si procesul cu siguranta ar dura mult prea mult…pentru ca nu am tastatura in romana (ma refer la design) ca sa ma ajute simbolurile si ma pierd in momentul in care vreau sa adaug semne de ortografie premcum , . ? : ; ) .  Si asta imi ingreuneaza si formarea emoticoanelor…si asa am ajuns si la subiectul central: emoticoanele! Folosesc prea multe emoticoane…si am avut o perioada in care am incercat (perioada e mult spus…a fost o singura zi) sa mai reduc din ele si multe persoane ma tot intrebau ce am patit crezand ca am o problema, o suparare de nu mai folosesc atat de multe simboluri.



De ce folosesc eu atatea emoticoane? Simplu…asa m’am invatat…si mi se pare ca asa pot sa “arat” persoanei respective starea mea…pot sa o fac sa inteleaga ironia unei situatii (si situatiile astea sunt dese) …adica de exemplu daca primesc o intrebare cam asa “vrei sa mergem in locul x? ” si eu o sa raspund ceva de genul “clar! Ma duc sa ma imbrac. Cand mergem?”  nu toata lumea o sa’si dea seama ca este un raspuns ironic…unii o sa o ia ca si cum chiar as vrea sa merg si o sa imi spuna ora, loc de intalnire si asa mai departe…ei bine eu nu vreau asta…asa ca raspunsul meu real seamana mai mult cu “clar:)) deja m’am imbracat:))...cand ne intalnim?:>” si zic eu ca asa isi da mai repede lumea seama de caracterul complet ironic, nu? Dar totusi sunt prea multe emoticoane!!! Trebuie sa le mai triez…si trebuie sa invat cum sa fac asta astfel incat sa nu mai exagerez cu ele, dar totusi sa le mai folosesc din cand in cand si cel mai important persoana cu care vorbesc sa inteleaga la ce m’am referit, sa inteleaga ironia, aluzia, seriozitatea si asa mai departe.
Ooohhh, dar clar a nu se intlege ca folosesc emoticoane gen cel despre care am vorbit in articolul anterior, NU!!!! Asta clar nu…le folosesc pe cele care exprima stari, emotii , cele de pe mess standard si nici alea toate, evident!
Si asta este prima mea “provocare” pe 2013: sa mai scap din emoticoane …sper sa si reusesc

8 comentarii:

  1. Noroc ca pe blogspot nu sunt prea multe emoticoane.... sper sa te ajute! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar daca nu se afiseaza in comentarii tot mai folosesc :d

      Ștergere
  2. Cred ca in locul lor poti trece ceea ce vrei sa exprimi in paranteza. Gen: "Vrei sa mergem pe la X? (ironie)".:)) Nu cred ca esti in pericol daca continui sa folosesti multe emoticonuri, eu daca nu dau un emoticon intr-un mesaj, chiar daca e doar"Buna. Ce faci?" nu ma simt bine. Trebuie sa aibe acolo ceva in plus mesajul, altfel e prea simplu:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asa sunt si eu...parca nu suna/arata bine daca nu are si un emoticon micut acolo :))

      Ștergere
  3. Pai in comentarii le poti folosi, care-i problema? Nu-si au rostul in postari, dar nu stiu daca in postari ai folosit...acum nu-mi amintesc.
    Bine, le mai poti reduce ca diversitate. Eu, de pilda, nu le prea cunosc. Sunt o multime pe care le folositi si tu si altii, caci nu esti singura...pe care eu, ca utilizator rar de mess...nu le tin minte...si nu le stiu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In postari nu am folosit deloc emoticoane, dar le folosesc mult in conversatii pe mess, prin mesaje sau chiar si aici prin comentarii :d

      Ștergere
  4. In discutiile de pe mess folosesc si eu in exces emoticoanele. Mi-a fost destul de greu sa le retin, dar acum m-am obisnuit si mi s-ar parea seaca discutia daca nu as puncta cu fete zambitoare sau mirate. :)) Chiar si in comentarii las multe emoticoane, mai ales cand ma amuza ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De stiut, stiu chiar multe :)) si la fel mi se pare seaca discutia, dar cand celalalt nu le foloseste mi se pare ca exagerez :|

      Ștergere