14 ianuarie 2013


Totul este foarte clar acum, acest trio diabolic m’a sabotat. Vorbesc despre alarma, par si noapte. A fost cea mai scurta noapte din anul asta, alarma nu se mai oprea din sunat la o ora atat de matinala incat nici macar Miky (care in general este primul treaz) nu se trizise, iar parul pentru prima data pe anul asta, in dimineata asta s’a ridicat in antene.

Sa intelegeti mai bine: La 7 jumatate sari din somn ca ars pentru ca nu sti ce se intampla si cine e atat de tampit sa asculte muzica in creierul noptii, realizezi ca defapt tu esti tampitul despre care ai pomenit mai devreme si ca este vorba despre telefonul tau, mai exact este alarma ta. O opresti si atat ca iti e mila de telefonul asta sa’l arunci pentru ca stii foarte bine ca nu este atat de rezistent ca celelalte sa poti sa’l arunci de toti peretii dimineata fara sa se descompuna in toate componentele posibile si imposibile , te intorci pe partea cealalta si vrei sa adormi iar, dar iar se trezeste un idiot sa asculte muzica, si asta nu mai e alarma ta pentru ca e clar alta melodie, una tampita cu zurgalai si feliz navidad , a trecut craciunul baaaay omenilor…oh, dar stai tot eu sunt si idiotul de care am zis mai devreme(trebuie sa schimb melodia asta aiurita)…primesc un apel…hai sa zicem ca se iarta, dar din discutie nu’mi amintesc mare lucru, mi’a povestit el apoi pentru ca eu i’am raspuns numai “da…aha…bine…nu, nu dorm…da…si mie…bine…te pup…da…pa”, asa si dupa ce termini de dat raspunsuri absurde si scurte vrei sa te culci la loc, ca tot omul, dar vezi ca e deja fara 20 si te gandesti sa te dai jos din pat, te duci la baie si incepi si da’i cu spuma, cu gel si cu o tona de fixativ poate poate se culca antena, dar nu, ei ii place sculat, intr’un final reusesti sa para accetabil, te intorci sa te imbraci si aprinzi lumina, dar pentru ca este creierul noptii si nici macar papagalul nu vrea sa se trezeasca si urla din toti plamanii trebuie sa o stingi la loc si te imbraci pe semiintuneric sau la lumina lunii, cum vrei tu sa’i zici. Se face fara 10 si n’ai niciun chef sa te incalti, dar trebuie, si cu ochiii inca intredeschisi(sau e mai bine intreinchisi? Nu suna prea bine asa, ramanem la intredeschisi) si vizibil foarte somnorosi strabati drumul ce’ti pare interminabil catre scoala.

Ajungi la scoala, te dezbraci, arunci un caiet pe banca si un pix apoi pui ghiozdanul in banca si cazi lat incercand sa adormi, dar ai un coleg prea energic care nu vrea sa te lase. Intra profu in clasa…iti spui in minte “in sfarsit! acum pot sa dorm” , dar ce se gandeste el? Hai sa scriem…scriem cateva formule, asa ca sa ne amintim de ele si apoi facem cateva probleme. Ma ia cu niste C K Kfix A si alti termeni din astia economici care mie mi se par vag cunoscuti, dar atat…stiu ca am auzit de ei, dar n’am habar de mai multe. Incerc totusi sa adorm, dar nu…colegul foarte energic nu are de gand sa ma lase…ma uit la ceas si nu’mi vine sa cred ca au trecut doar 20 minute…dimineata au trecut mult mai repede…renunt la somn si incep sa ma invart negasindu’mi starea…apoi vin ore mai de domane ajuta sa le zic asa…adica d’alea mai demne putin de luat in consideratie gen mate(la care evident nu se putea sa stam degeaba si sa nu rezolvam probleme), fizica (hai ca am facut recapitulare, mai merge), geografie…in sfarsit ora de leneveala, dar nu mai aveam chef de somn asa ca incep sa butonez telefonul, mail, mess, mesaje, facebook, bancuri si asa mai departe…dupa cam jumatate de ora incepe sa predea…nu scriem mult, e ok. Dupa vine si ultima ora (mersi Doamne) romana…indrugi minciuni ca ai citit sau nu spui nimic si esti cuminte si atent in banca ta. Bine, atent cat se poate…ca prea multa seriozitate strica. Se termina ora, dar nu inainte sa primesti o tema ce sti sigur ca iti va lua cel putin 2 pagini de studentesc. Auzi soneria…ah dulce sunet, de cand il asteptam…te imbraci si pleci. Ajungi acasa, mancarea calda pe masa pentru ca se stie ca scoala provoaca o foame inimaginabila. Termini de mancat…deschizi calculatorul…intri pe mess, deschizi wordul si te apuci sa scrii articolul asta aberand in care pierzi pe parcurs ideea de la care ai plecat: SABOTAJ!!!!

Si faci cele descrise mai sus in incheiere cu melodia asta pe fundal, melodie care incepi sa realizezi ca te obsedeaza din moment ce o asculti de cateva zile aproape in continuu. 

16 comentarii:

  1. Am gasit solutia: omori telefonul, lasi scoala, blogul...si te retragi pentru o vreme in Tibet. Cred ca acolo vei fi linistita :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Imi e bine si daca ma retrag in camera mea si lenevesc in continuu :))

      Ștergere
  2. simplyuniqueword@wordpress.com14 ianuarie 2013 la 18:38

    Mi-a placut tare mult! =))
    mie mi se intampla sa stau cu o melodie tare urata in minte pentru tot restul zilei doar pentru am auzit-o cateva secunde.
    pana acum o saptamana fredonam in gand santa is coming to town =))
    ma torturam singura!
    Iti doresc o saptamana frumoasa la scoala si sa stii ca-mi amintesti de diminetile mele. Ei bine, nu aveam noi fbk sau telefoane care ne permiteau sa stam pe net chiar si la scoala, dar diminetile erau la fel de terorizante!!! te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe telefon ori jucam table (da, suntem niste pensionari in devenire) ori citim bancuri :))

      Ștergere
  3. hai ca nu-i chiar atat de rau....:) numai ce-ai iesit din vacanta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba este:( azi cand am auzit alarma mi'am pus perna in cap, nu voiam sa ma dau jos :))

      Ștergere
  4. Dimineata! Buna dimineata! Cum va place viata? Bine prajita, fiarta sau cu multa ciocolata?
    Mie imi plac diminetile numai in sensul ca... e o noua zi! Si ma bucur! Dar nu-s un om matinal! Cine ma trezeste dimineata stie ca nu tin minte nimic din ce-mi spune! trebuie sa aiba rabdare, sa parcurg intreg ritualul de dimineata!
    Ai povestit foarte... plastic si mi-a fost usor sa-mi retraiesc diminetile cand trebuia sa plec la scoala! Ca ningea, ca ploua, ca era cald... La scoala!
    Succese!
    Saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si la mine s'au invatat majoritatea :)) si nu suna cu probleme importante sau daca suna cu astfel de probleme se asigura ca'mi specifica inainte si ma fac sa ma trezesc relativ cat sa pot intelege :))

      Ștergere
  5. Da, sigur o excursie pe Marte te-ar ajuta! Oare nu finanteaza nimeni una? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Doza de umor de care aveam nevoie:D Ce ai scris imi aduce aminte de liceu, cand aceleasi lucruri le faceam si eu.
    Pacat ca nu pot sa le mai traiesc macar pentru cateva saptamani, ca apoi ma ia groaza:))
    Dar tu te trezesti tarziu, eu cand eram la liceu, facand naveta foarte departe ma trezeam la 4 dimineata si dormeam tot drumul plus o ora in clasa pana veneau coblegii:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine nu ma deranjeaza daca facem schimb :)) 4?:o eu inebunesc la 7 jumatate, dar la 4?:)) Bine, ce e drept nu am fost niciodata o persoana matinala:d

      Ștergere
  7. Cred ca diminetile mele semanau oarecum cu ale tale cu exceptia ca:
    1. nu aveam telefoane mobile (daca suna cineva se trezea toata casa)
    2. Cu desteptatorul puteai sa dai mai usor de perete, era mai ieftin!
    3. Statul pe net nu exista... nicaieri!
    Ce viata dulce am avut!:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Desi ma trezesc devreme si fara probleme, nu functionez pana cand nu imi beau cafeaua. Indiferent ce se vorbeste in jurul meu, pana nu termin cafeaua, nu inteleg. :))
    Mi-a placut cum ai descris o zi din viata ta. :))

    RăspundețiȘtergere