29 ianuarie 2013


Zilele trecute mi’am exprimat umila parere si am spus ca mi se pare aberant ce se intampla cu noile generatii, dar am evitat un subiect delicat pe care Elly l’a amintit printr’un comentariu. De ce nu m’am legat si de subiectul asta? Pentru ca am vrut sa’l detaliez individual, adica exact ce fac acum.
Ma refer la copiii de 12-13 ani care pe langa faptul ca fumeaza, beau si isi pierd noptile prin baruri mai fac si “altele”…ca sa evit cuvantul. Dar nuuu, nu e doar asta…abia dupa ce fac lugu-lugu aparea partea interesanta…e exact ca la extrageri…te joci acum si peste 9 luni iti vine premiul .  
Nu stiu daca mai este necesar sa spun de ce mi se pare complet absurd acest lucru, dar o sa detaliez, evident, doar stiti ca nu pot sa ma abtin cand am un pitic ce’mi sare pe creieras .

Probabil…nu, cu siguranta nu este chiar o exprimare buna, dar CE DRACU E MINTEA VOASTRA???? Pe bune ca nu pot sa inteleg...adica la 12 ani cea mai mare preocupare a ta este ca inca nu ti’ai pierdut virginitatea? Am inteles, draga mea, lumea ta s’a prabusit, ai atins inegalabila varsta de 12-13 ani si inca nu ti’ai pus’o cu nimeni…inteleg, sincer nici nu stiu cum mai poti iesi in public…probabil toti se uita la tine ca la masini straine. Yach…mi se face sila numai cand ma gandesc la asa ceva…adica stai, usor…a nu se intelege ca sunt contra lugu-lugu …nu sunt pro lugu-lugu numai dupa nunta, dar totusi…nici la 12 ani…Ok, da, cei care mai vorbesc cu mine in privat si am avut o disctutie de genul stiu ca spun des “lucrurile de genul nu le poti programa…nu pot sa zic in ziua xx din luna y in anul zzzz o sa ma indragostesc, iar in ziua dd din luna m o sa trecem la lugu-lugu” Si imi sustin afirmatia…e absurd sa zici asa ceva…nu poti sa programezi, dar totusi…la 12 ani te’ai indragostit atat de tare incat trupul tau nu se mai poate stapani si te taie toate cele atat de tare incat nu mai poti rezista? Imi vine greu sa cred asta, sincer.

Asaaa, dar sa presupunem ca poftele tale animalice nu au putut fi stapanite si ai sarit in pat la actiune. Buuun…acum vine partea frumoasa…momentul ala in care realizezi ca ceva nu e in regula cu tine…ai sintome si te duci sa’ti faci un test de sarcina…si ce vezi? 2 liniute(sau 1? Nu stiu sigur, dar parca 2 insemna pozitiv…oricum…vezi ca e pozitiv)…ieeei felicitari o sa ai un plod. Te pui pe plans si te gandesti cum o sa inceapa maica’ta sa boceasca si sa te blesteme, iar taica’tu sa te bata si dupa o sa dea afara din casa. Ohh, dar stai…nu o sa fie nicio problema pentru ca ai dragostea vietii tale langa tine, pe tatal plodului, nu? Dar ce s’a intamplat? Aaaa da…de cand ati facut lugu-lugu nu ti’a mai raspuns nici la telefon, nici pe mess, nici la mesaje si nici macar pe facebook. Trist…

Si uite asa ajung sa comiti o crima la varsta de 12-13 ani…pentru ca da, consider avortul o crima…copilul respectiv nu are nicio modalitate de aparare si nu este saracul vinovat cu nimic ca ma’sa e o parapanta si ta’su un “Don Juan”, adica tot un parapant.

Ce zici? Nu faci nicio crima, nu avortezi? Si ce faci? I’l pui lu’ maica’ta in brate sa’l creasca pentru ca tu nu poti avea grija nici macar de tine, dar si de tine si de un copil…copil ce ai putea sa’l prezinti cu usurinta ca fiind fratele/sora ta. Oricum ar fi copilul respectiv o sa plateasca un pret pe care nu’l merita…o sa fie privit rau in societate…exista riscuri foarte mari sa nu se nasca sanatos…si exista multe riscuri ca si mama (daca poate fi numita asa o copila ce face lugu-lugu neprotejat la asemenea varste) sa aiba de suferit de pe urma nasterii… Corpul nu este pregatit sa duca o sarcina pana dupa varsta de 18-19 ani chiar daca practic poti avea copii imediat dupa prima menstruatie…nu inseamna ca si trebuie sa faci asta…pentru ca exista riscuri majore…in timpul unei astfel de sarcini pot muri amandoi…si mama si fatul…
Si sincer nici la 18-19 ani nu zic ca este ok sa ai un copil…pentru ca totusi nu esti suficient de matur incat sa te poti comporta ca un parinte…parerea mea…da, exista mici exceptii, dar foarte mici… si ma refer la cei de 18-19…pentru aia de 12-13 clar nu exista asa ceva

De ce am tot folosit exprimarea lugu-lugu ? Pentru ca m’am inspirat de la ei

6 comentarii:

  1. Stiai ca nu numai Romania se confrunta cu aceasta problema? In ro zici: " ah, sunt tigani si asa fac tiganii!" dar ce mai zici de Anglia?
    Sunt date îngrijoratore si pe langa faptul ca au un plod sunt si dependenti! Ma întreb, oare ce fac parintii? Cred ca sunt la munca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate intr'adevar nu este vorba numai despre tigani...pe ei sincer nici nu'i mai iau in calcul:| Sunt la munca, dar nu cred ca muncesc 24/24 7/7...e si vina lor pentru ca nu au stiutu cum sa se apropie de copiii lor, dar nu putem da vina numai pe parinti...

      Ștergere
  2. Problema asta e foarte grava. Am impresia ca pe masura ce trece timpul scade varsta minima la care incep copiii tampiti "activitatea" asta :(
    Tot parintii sunt de vina... Nu trebuie sa astepte nimeni sa-i educe copiii scoala sau televizorul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci nu mi se pare doar mie ca varsta scade:)) Adica daca de tutun se apuca din a 2'a- a 3'a...de ce sa astepte pana in generala pentru lugu-lugu? :))

      Ștergere
  3. Ai semnalat o problemă gravă şi îmi place cum gândeşti. Nu ştiu de ce atâta grabă pe copiii ăştia, de parcă s-ar termina zilele. Când eşti mic vrei să fii cât mai repede adult, iar când ajungi la vârsta adultă, aşa ce mai tâjeşti după... copilărie şi-ai da-o în mintea copiilor. Bine ar fi să se înţeleagă cî fiecare etapă a vieţii are farmecul ei unic şi nu trebuie sărită niciuna.
    Am reţinut un cuvânt tare fain: "parapant"! E mortal! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum am zis si eu...daca la 12 ani inca nu te'ai "apucat de treaba" este sfarsitul lumii, nu mai poti iesi din casa de rusine...
      Este un cuvant pe care il folosesc des in ultimul timp pentru ca mi se pare ca descrie foarte bine :))

      Ștergere