18 ianuarie 2013

Femeile, la graniţa dintre durere şi frumuseţe

Se spune despre noi, femeile, că avem cea mai dificilă viaţă. Trebuie să arătăm bine, dar trebuie să facem şi muncile de jos din căminul nostru. Trebuie să fim perfecte pentru soţ (adică, mă înţelegeţi, gospodine la bucătărie, c**ve în pat), dar şi mame bune.
Se spune că bărbaţii suportă mult mai greu durerea decât femeile. S-a stabilit ştiinţific că anumite dureri care pentru femei sunt insesizabile îi pot leşina pe bărbaţi. Iar durerea puternică pe care femeile o simt câteodată la menstruaţie îi poate ucide pe reprezentanţii sexului tare...Şi, totuşi, deşi suntem confruntate cu durere, muncă, mii de pretenţii din partea tuturor, trebuie să arătăm impecabil.
Pentru că femeile nu trebuie să arate neîngrijit. Se zice că o femeie ameţită sau neîngrijită este cel mai dezgustător lucru...Cât despre bărbaţi, ei pot fi burtoşi, bărboşi, obraznici, curvari, fără păr, cu probleme comportamentate, beţivi şi totuşi au tupeul să înşele şi să nu îşi ceară iertare pentru greşelile pe care le fac...
O fi bine, o fi rău?

Articolul este scris de Andreea de la http://andreeatincu.blogspot.ro/ asa ca treceti si pe acolo pentru mai multe subiecte abordate de ea 

6 comentarii:

  1. :) Interesant ce scrieti voi aici... Insa: cine le obliga pe femei sa ramana langa niste burtosi care miros a ceapa amestecata cu alcool? Ele isi zic: "stau, ca e bine pentru copii" - cum sa fie bine pentru copii? O mama nefericita transmite nefericire si copiilor, o mama hotarata isi educa mai bine copiii... Orice ar vrea femeile sa para cele mai multe au o sensibilitate... feminina! Acesta este farmecul lor si barbatii profita, cel mai adesea, de aceasta sensibilitate... Femeile se lasa manipulate, prea des... De ce sa isi ceara iertare dupa ce gresesc? Doar pentru a obtine iertarea si a repeta greseala?! Cu oamenii care vor sa fie cu cineva numai pentru a nu fi singuri aceste discutii nu cred ca pot fi purtate - de fapt, pot fi, dar... cam degeaba. Mereu se gasesc scuze: ce zic rudele, ce zic colegele, ce zic vecinii ce zice papa de la Roma daca..
    Dar nu vreau sa discut despre ce si cum sunt si fac multe femei... :)
    Oamenii, in general, nu trebuie sa fie neingrijiti (nu doar femeile) - nici spoiti si cu pielea tenului prinsa in copci sa nu se vada ridurile dar nici asa... nespalati pe ochi... Si apoi... sigur ca machiajul le face pe femei sa arate ceva mai bine decat daca nu s-ar machia... si atunci, deh! barbatul le-a "ales" dupa anumite criterii, e firesc sa isi spuna: "cine naiba e asta?" cand o vede nemachiata. Adica, el, dragalasul, s-a indragostit de o masca - la propriu... Si vrea sa vada acea masca. Apoi: el s-a indragostit de o femeie supla - daca acea femeie devine ca un sac de cartofi e firesc sa n-o mai "vrea" (si reciproca e la fel de valabila doar ca barbatii au mai multe sanse de a intalni o noua pereche si, daca nu, polenizeaza la intamplare)
    No, ma opresc aici ca a intrat tastatura pe pilot automat! Oricum, tema e extra-ampla si... inepuizabila - adica, o concluzie nu cred ca poate avea cineva, si asta-i bine... :)
    O seara frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze! Am uitat sa mai "punctez" ceva: barbatul care s-a indragostit de o femeie durdulie o prefera asa iar daca ea va slabi e firesc sa nu il mai atraga pe cel langa care este... Chestiunea cu "ar trebui sa ma iubeasca oricum" e valabila dar nu in toate cazurile... pentru ca Iubirea azi e (daca e) si maine nu mai e... Gata! :)

      Ștergere
  2. Crezi ca asi mai avea ceva de completat dupa ceea ce a scris Diana? :)))
    Sunt cu totul de acord cu ea!
    Seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lucrurile sunt cam asa cum spune Diana. Ar mai fi si altele. Ca de pilda că din teama de a ramane singure multe, mult prea multe femei accepta langa ele orice nesimtit, nespalat si necioplit. Tot din aceeasi teama accepta si suporta cate un ins insipid, inodor si incolor...
    Sau ca daca ii accepta asa inseamna ca ăia li se potrivesc si pe ăia îi merita...si se plang degeaba, victimizandu-se :))
    Problema are o mie de fațete...
    Chestia e ca si din partea cealalalta lucrurile se vad cam la fel... ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar, e o tema ce se abordeaza de foarte multe ori si de fiecare data ramane fara o concluzie precisa. Chiar ai punctat foarte bine, Diana cum stau lucrurile intr-o relatie. Sunt de acord cu faptul ca femeia nu trebuie sa-l suporte pe acel barbat cu totul nepotrivit pentru ea doar de dragul rudelor, chiar si a copiilor. Cel putin mama mea a renuntat la un astfel de barbat cu care nu si-ar fi putut continua viata, iar noi, copii ei am crescut chiar foarte bine. E chiar o tema foarte ampla si sunt mai multe unghiuri diferite de unde apar probleme de discutat. Eu in acest articol am pus doar una dintre ele intr-o mica masura abordabila.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar nu mai este nimic de completat la cele spuse de Diana. A punctat tot ce era de punctat. Acum ramane la alegerea fetelor... Ele trebuie sa decida ce vor de la viata...

    RăspundețiȘtergere