17 ianuarie 2013


Stiti povestile alea spuse “de batrani” sau “din batrani”?  Cand se aduna toti la o barfa si povestesc diverse lucruri “de pe vremea…”. Frumos sentiment…ei bine eu azi vreau sa spun o poveste, nu, nu e poveste defapt…e adevarata…se numeste “Dubioasa cunoaștere”.
Zilele trecute din vorba in vorba, in ora de chimie am ajuns sa facem glume de tocilari de genul: Te duci la magazine si ii ceri un luciu de buze cu aroma de butirat de etil sau de formiat de etil (substantele astea dau diverse arome de fructe) . Si de aici am ajuns la o discutie care pe mine m’a amuzat destul de tare. Povestea cineva cum a fost la magazine (undeva la tara) si a cerut o cola…mare lucru…nimic ciudat, nu? Dar interesant este raspunsul primit de la vanzatoare “Nu avem decat Coca-Cola…va dau asa?” ...apoi ce sa zic…e bine si Coca-Cola, dar parca Cola era mai bine daca avea, nu? Saraca persoana ce sa faca? S’a multumit cu ce avea. Dar in alta zi au ajuns’o poftele…si s’a dus sa’si cumpere niste piscoturi. Ajunge frumos la magazine si cere ce vrea, dar vanzatoarea nu are habar despre ce vorbeste, ea nu stie decat limba romana in ce limbi straine se trezeste sa’i vorbeasca ei? A. ii explica cat poate…adica ce explicatie ai putea da la intrebarea “ce sunt alea piscoturi?”. …alea care se pun in loc de blat la prajituri, ca niste biscuiti, ca niste eugenii fara crema si ce a mai putut sa’i treaca si ei prin minte si sa semene, la care vanzatoarea “cred ca am gasit, astea sunt?” si ii da niste eugenii. Acum eu sincer cred ca e bine…adica ma gandesc asa cu mintea mea inceata ca ar fi tare interesant un tiramisu facut cu eugenii…sau un diplomat(bine…asta merge si fara)…sau orice alta prajitura. Trebuie testat, nu?

Oh si mai sunt si tipele pudice care in momentul in care te duci si ceri tampoane (nu, nu cred ca e un cuvant care trebuie cenzurat) cu o voce in soapta te cheama dupa ea pentru ca nu le tine acolo, le are in alta parte ca sa nu vada toata lumea. Aici e cu dus si intors, nu? Adica hai sa zicem ca unele persoane sunt mai pudice, dar ca vanzator parca nu da bine…Ma intreb cum e cand se duc la ea baietii (sau defapt si fetele) sa cumpere prezervative (nu, nici asta nu cred ca trebuie cenzurat).
Nu stiu daca toate astea sunt de ras sau de plans…adica e amuzant cand auzi astfel de situatii…pe bune ca e…dar ma gandesc totusi si la femeia respectiva sau defapt la persoanele din situatiile de genul…parca e putin si trist, nu?  Dar noi ramanem la partea de amuzament nu intram atat in detalii…poveste inspirata de trairile persoanei A. in Crunti (un sat din judetul Ialomita)

10 comentarii:

  1. Cred ca am doua sfaturi pentru A din Crunti!
    Ori cumpara asa:
    http://www.youtube.com/watch?v=GaZoOh72UZg
    ori schimba supermarketul! :)))
    http://www.youtube.com/watch?v=g1EtCcb2NOI
    Nu pot decat sa spun ca chestia cu Cola e tragica! :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta povestioara :) zi faina sa ai ....

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Nu mi s-a intamplat nimic asemanator pana acum. Nici n-am prea auzit decat de chestii legate de cumpararea prezervativelor. Adica despre persoane pudice ;) Prea pudice. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie...adica au fost cateva situatii, dar parca astea sunt mai penale :))

      Ștergere
  4. Asa ceva chiar nu am mai auzit :))
    Nu stiu cat de rare sunt cazurile dar sper ca nu prea rare pentru ca nu as vrea sa fie si aici asa.;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu :)) dar stiu ca a fost penal cand am auzit prima data si inca mi se pare :))

      Ștergere
  5. Imagineaza-ti cate lucruri noi aflu zilnic de la Ionut, care face liceul la chimie, profil industrie alimentara. Stie o multime de nume ciudate cu care poti baga in ceata o vanzatoare. Si vorbesc despre vanzatoare mai istete decat cea cu piscoturile. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta :)) el stie mult mai multe:)) Am zis ca o sa fac o data aroganta asta si o sa ma duc la magazin sa'mi cumpar bomboane cu aroma de butirat de etil :))

      Ștergere