30 ianuarie 2013

Posted by Zdwuby | File under : , , , ,

Ce este audiologia

Audiologia este o stiinta care are ca scop măsurarea funcţiei auditive. Pentru a realiza acest lucru sunt folosite diverse teste de audiologie , facute de un audiolog. Probele sunt realizate într-o incapere izolată fonic cu sprijinul anumitor căşti de auditie care ingaduie şi legatura verbala cu medicul în momentul testarii.
In primul rand, o persoana care nu aude, nu poate comunica eficient. In perioada copilariei, persoanele cu disfunctii auditive sunt date la o parte de ceilalti copii, in scola, elevii fac diferente garve, in adolescenta, aceste persone se confrunta cu problema relationarii pe plan sentimental, iar la maturitate, cu reticenta firmelor si a companiilor atunci cand este vorba de angajare.
Statisticile ne arata ca sunt zeci de mii de persoane cu acesta lipsa si, este de datoria noastra sa scotem in evidenta necesitatea rezolvarii si integrarii acestor perosne in sistemul nostrum social. Eu personal consider ca surzi, orbii, mutii au calitati de simt interior mult mai dezvoltate decat noi, acest fenomen poate fi vazut in regnul vegetal si cel animal. Ganditi-va cum se realizeaza fotosinteza si cum animalele isi gasesc hrana. Am facut aceasta precizare in idea de a realiza ca noi , cei care ne consideram “normali” avem multe de invatat de la persoanele cu handicap ,din punct de vedere medical, asa cum avem multe de invatat de la copii , plante si animale. Noi am creat un sistem in care, daca o persona nu are o sanatate fizica 100%, va fi marginalizata si chiar mai rau decat atat, inoculam in mintea acestor oameni idea ca sunt diferiti si ca nu sunt per ansamblu intregi. Tragic, dar asa gandim noi in acest moment al evolutiei umanitatii. Bine inteles ca sunt si alte tipuri de gandire pe care as vrea  sa le cataloghez ca  positive ba chiar miraculoase. Sunt centre de integrare si de reintegrare a prsoanelor cu handicap de orice tip, exista centre sincere de caritate in scopul ridicarii dorintei de viata a persoanelor care si-au pirdut de-a lungul timpului pofta de-a trai, exista medici minunati care se ocupa de rezolvarea directa a problemelor grave de sanatate cu aparate auditive.
Audiologia ajuta in mod eficient ca persoanele care au deficiente de auz astfel  sa poat fi integrate in normalitate.
Doua din testele cu  raspandire vasta in audiologie  sunt :
1.    Timpanometria  care identifica prezenta in ureche a lichidului,aceste fiind posibile studiind functia urechii si trompa lui Eustachio, incluzand deasemenea asprimea timpanului. Se aplica modificari de presiune introducand o sonda in canalul de auz extern.
2.    Audiometria  cu sunete clare, în care perosoana tratata va raspunde in mod obligatoriu cand tonurile sunt percepute in casti audio la tonalitati diferite.

Curajul si dorinta de mai bine ne va ajuta sa devenim onesti, integri si morali. Intentiile si fatele noastre vor demonstra cum gandim. Si daca vom reusi prin realizarile noastre sa salvam un om vom fi rasplatiti de bunul Dumnezeu.

Un comentariu: