31 decembrie 2012


Si uite ca am ajuns si pe 31 decembrie 2012. S’a mai dus un an…ma rog se duce peste cateva ore…si stau si ma gandesc ce am facut eu anul asta? Pe bune ca mi se pare ca a trecut repede si am zis sa’mi pun creierasul la munca sa’si aminteasca ce am facut eu in 2012 si sa fac un rezumat. Sa vedem…anul asta de ziua mea am primit cea mai geniala urare , o poezie de suflet si de la voi o multime de premii
Mi’am facut prieteni noi pe aici prin  blogsfera, am incheiat(macar pe blog…ceea ce este un pas spre marea incheiere) un capitol important pentru mine (ma refer la seria “…” ) , am inceput sa scriu o poveste pe care vad ca am lasat’o complet in aer…poate pentru ca si povestea reala din care este inspirata a ramas exact la fel…in pom si pomul in aer…sau poate nu stiu.
M’am intalnit cu ursul la propriu, m’am plimbat destul de mult vara asta , am fost si in tabara o saptamana la mare, am intrat in a 11’a …am terminat primul semestru de a 11’a…m’am  hotarat sa nu ma decid deloc si sa dau admiterea la doua facultati , am facut cate un desen pentru unii dintre voi, am facut o rubrica “Recomand” prin care in fiecare vineri recomand cate un film.
M’am revazut cu o persoana importanta pentru mine, zilele trecute m’am hotarat sa ma fac de ras (sa dansez) la un majorat si cel mai probabil o sa fac asta si de revelion.
Si cred ca cam asta e tot…cam asta a fost 2012 pentru mine pe scurt…a trecut repede si n’am facut mai nimic, nu?

Planuri pentru 2013?
Facem lista cu –
-sa invat sa dansez pana la majoratul meu sa nu ma fac de ras chiar atat de tare
-sa am un majorat la care sa se distreze toata lumea
-sa iau carnetul
-sa ma angajez acolo unde mi s’a promis o vorba buna
-sa ma duc la mare cu prietenii
-sa castig o tabara de o saptamana la mare
-sa reusesc sa’i arat lu’ tata ca o sa conduc bine si sa’mi dea si mie masina din cand in cand
-sa ma plimb cel putin la fel de mult ca vara trecuta
-sa reusesc ce incerc de ceva timp sa uit pentru ca acum am inceput sa fac progrese, dar vreau definitiv
Si probabil mai sunt, dar nu’mi vin mie prin minte acum…

Ne auzim la anul asa ca sa fac si clasicele urari chiar daca sunt banele si probabil deja v’ati plictisit de ele.  Fie ca noul an sa va aduc tot ce va doriti, sa va implineasca toata dorintele astfel incat sa zambiti in fiecare clipa a vietii pentru ca un zambet este cea mai puternica arma si cel mai bun medicament. Si restul lucrurilor pe care eu nu prea ma pricep sa le spun (motiv pentru care cei care aveti numarul meu si il am si eu pe al vostru o sa primiti un mesaj simpatic si dragut preluat de la tovarasul gogu. …bine, pe unii o sa va mai si sun si o sa mai trimit si cateva mesaje original, dar majoritatea(inclusive cei de mai sus…pentru ca nu degeaba am pus ”si’ acolo) o sa primiti si un mesaj de pe net)
La multi ani 2013

30 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ce e asta?

29 decembrie 2012


Asta este ultimul Happy Weekend la care particip. GATA! Mi’a ajuns, m’am saturat , nu m’ai suport si bag si divort. Ne’am inteles Elly, da? Asta este ultima editie la care particip! Anul asta


Sper ca Mosul a trecut pe la voi si ca macar in preajma sarbatorilor ati uitat de dusmani si i’ati considerat prieteni

27 decembrie 2012


O  sa fac articolul 2 in 1 pentru ca 1. Am primit o leapsa cu award de la Andrei, mersi frumos:x si 2. Azi e Sfantul Stefan.

Incep cu 1:



26 decembrie 2012

Cu ce sa va servesc ?




Mai multe gasiti si aici

25 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , ,

Chiar daca majoritatea ati facut urarea asta de ieri, eu o fac azi…pentru ca azi e Craciunul. Vreau sa va urez tuturor un Craciun Fericit alaturi de cei dragi si sper ca Mosul nu v’a sarit si va adus tot ce v’ati dorit.
Ohhh si sa nu uit. Probabil multi dintre voi stiti deja de ideea lui Emil…ce stiti deja sau poate nu, este ca si eu sunt unul dintre cei 24 de bloggeri care au scris un guest-post cu ocazia sarbatorii de astazi.
Nu lasati farmecul acestei zile sa treaca pe langa voi cu pretextul “nu mai suntem copii, nu avem copii mici in casa etc”, Craciunul nu are varsta…si copilul de alta data se afla in sufletul oricarui adult, chiar daca pretinte ca nu este asa si ca el este mult prea matur pentru asa ceva.” Articolul in intregime il gasiti aici impreuna cu multe alte articole pe aceasta tema. Inca o data Craciun Fericit si tot ce va doriti!

24 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , , ,

Toata lumea vorbeste de Craciun pe bloguri am vazut…eu o sa ies din tipar(ca de obicei) si o sa fac asta maine, ca nah…maine e Craciunul, nu?
Acum o sa va vorbesc despre alte tampenii care imi debideaza mie prin minte, dar cum nu vrea sa zic nimic de rau, macar acum de Sarbatori, o sa va povestesc ceva. Acum ceva timp ma intorceam din oras si ce credeti ca vad? Un polo in stare perfecta…curat…fara zgarieturi…fara nimic…parcat unde? Chiar la gunoi. Acum nu stiu daca e cazul invers tomberonului pe care l’am gasit parcat intre masini sau pur si simplu proprietarul s’a plictisit de masina si s’a gandit sa o arunce.
Da…exista si posibilitatea ca nu a gasit loc de parcare…dar este mai putin credibil. 
U Mad Troll

Troll face MemeSi m’am tot uitat pe langa, dar era doar masina…nici urma de chei…deci clar proprietarul a vrut sa arunce masina nu sa o lase si sa o poata lua altcineva. Nu ar fi fost un cadou asa rau de sarbatori si de ziua mea daca lasa si cheile  


23 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , ,
Mai multe gasiti aici

19 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , ,
Mai multe la Carmen

18 decembrie 2012


Fiecare este diferit in felul lui…sunt tot felul de persoane, de tipuri, de caractere, etc etc…si interactionezi zilnic cu tot mai multe tipuri de persoane…cu unele te imprietenesti imediat, cu altele nu chiar atat de imediat, cu altele deloc.
Ei bine…eu sunt clar o persoana complet diferita de ceilalti…si fizic, si psihic si din toate punctele de vedere cel mai probabil, dar evident si eu interactionez cu tot felul de oameni si ajung sa ma imprietenesc( sau nu ) cu ei. Si vine momentul ala in care te plictisesti si te uiti in lista de mess, facebook, agenda telefonica si vrei sa vorbesti cu cineva…ei bine aici eu intampin 2 categorii: persoane cu care discutiile nu se mai termina…si persoane cu care nu pot trece de banalele “buna ce faci? Bine tu? Bine si eu” . Bine…intr’un final mai depasesti si partea asta, dar trebuie sa te straduiesti, dar sunt si situatii in care te blochezi acolo pur si simplu…ce e de facut intr’o astfel de situatie? Recent chiar am intampinat problema asta…vorbesc in paralele sau nu…unul dupa altu’ cu 2 persoane…si cu una vorbesc de ma doare mana(fie ca scriu, fie ca tin telefonul la ureche) si subiectele se deschid parca singure si discutia merge foarte lejer…si cu cealalta ma blochez dupa “buna ce faci?” …si mai incerci sa scoti ceva din raspuns, dar ce sa scoti dintr’un “bine?”.

Sunt persoane si persoane…asta sa fie explicatia…sau sunt eu de vina? Probabil mai intampina si altii problema asta…si tind sa cred ca nu e vina mea din moment ce cu multe alte persoane discutiile merg natural....asta este una din dilemele mele…oare are cineva o solutie pentru asa ceva? 

17 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , , ,



Anastasia s’a gandit si la mine si mi’a daruit Blog of the Year 2012 Award! Multumesc mult de tot
Pentru a primi această distincţie există şi un set de reguli pe care îl las aici:
1. Selectează blogurile ce vor primi premiul Blogul Anului 2012.
2. Postează un articol în care nominalizezi blogurile respective (nu există un număr minim sau maxim admis) și acordă-le premiul.
3. Include un link către această pagină: ‘Blog of the Year 2012′ Award –http://thethoughtpalette.co.uk/our-awards/blog-of-the-year-2012-award/, menționînd regulile de față în postul tău – a nu se altera regulile sau banner-ul premiului!
4. Anunță autorul fiecărui blog căruia îi acorzi premiul și împarte regulile cu aceștia
5. Te poți alătura grupului Facebook creat pentru acest premiu – dă “like” pe pagina pe care o poți accesa aici (linkul de la punctul 5), putînd astfel să îți împarți blogul cu o audiență mai largă
6. Adaugă un link către blogul persoanei care ți-a înmînat premiul și încarcă banner-ul premiului pe blogul tău, continuînd colecționarea stelelor (maximul este de 6).

Premiul merge mai departe catre Mutulica, Denisa, Elly, Luiza, OchiiVerzi, Andreea, C.L.M, Addicted, Minnie, Vienela, Mona, Alyz 

16 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , ,

Mai multe gasiti la Costin

15 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Acum, in plina iarna, azi, pentru editia 39 de Heppy Weekend va urez :


14 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , ,

Cum Craciunul se apropie cu pasi tot mai grabiti pentru weekendul asta ar merge un film de craciun, nu?  Si m’am gandit la “A Christmas Carol”…mai are nevoie de introduceri? 

13 decembrie 2012


Nu o sa vina sa credeti ce o sa va spun acum, dar va aflati pe blogul celei mai inteligente persoane de pe planeta asta, persoana care a descoperit defapt si cu certitudine cand vine sfarsitul lumii pentru ca NU, nu este pe 21.12.20012. Un nene de 90 ani a facut el niste calcule ca ar veni pe 21.12.2112 si aveti detaliile astea aici , DAAAAR omul a gresit…si a gresit clar, dar nu e asta o problema …pentru ca EU am luat pixul in mana, prima foaie care mi'a venit la indemana si m'am apucat si am facut calculele corect, cu datele corecte si cu atentie si am aflat adevarata data…va pun aici dovada sa nu credeti ca aberez :


Da…sunt taieturi…e scris in graba…se vede cum pe partea cealalata am facut cateva linii care ar trebui sa fie desene la plictiseala, DAAAR ce este important este ca am aflat cu exactitate care este data cand o sa vina sfarsitul lumii. Acum o sa ziceti ca nu, nu e exact, ca nu am pus ora, minutul, secunda si milisecunda…Apoi sa va explic…asta nu pot sa scot din calcule pentru ca dupa o sa’mi dati in cap si o sa urlati ca vine sfarsitul lumii la unii mai devreme si la altii mai tarziu cu diferenta de fus orar si restu’…o sa vina brusc, din senin si in acelasi timp…o sa dureze 6 secunde si 714 milisecunde. Acum sa ma contrazica cineva si sa spuna ca n’am dreptate si nu este un articol SENZATIONAL cum i’am pus titlul( si in direct si in reluare)

P.S: sper ca v’ati dat seama cu totii de natura acestui articol, nu ?

12 decembrie 2012

Ehehe uite ca aseara a nins si la mine:x si am facut si bradutul
Freddie Mercury Rage

Mai multe gasiti la Carmen


11 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , ,

De cate ori ati fost pusi sa completati ori ati auzit, elevi sau student fiind, sintagma NUME SI PRENUME.  Tin sa precizez: NUME SI PRENUME, nu invers. Despre asta este si acest articol.
Incep insa prin a ma prezenta: Emil Calinescu sunt (si nu CALINESCU EMIL, cum vor unii sa imi inoculeze) si sunt triplu blogger. Detin urmatoarele bloguri: http://emilcalinescu.eu/ , http://emilstudentulminune.wordpress.com/ si http://www.minunat.eu/ .
Asadar, care e faza cu nume si prenume? Pai intai si intai, scoala iti inoculeaza ideea ca asa te cheama. Toata scoala, incepand cu clasa I si terminand cu facultatea, eram Calinescu Emil. Putinele mele momente de “razvratire” se sfarseau cu reprosuri. Pana si la facultate mi se reprosa cand ma treceam pe foaia de prezenta drept Emil Calinescu. Cica “nu te gasim in catalog asa; daca te semnezi la examen asa risti sa nu iti trecem nota in catalog”. E absolut firesc:  cand vezi pe foaie Emil Calinescu, e extrem de greu sa-ti dai seama care e numele si care e prenumele.
Mai inainte, in scoala generala, mi se zicea ca atunci cand voi ajunge mare voi putea sa ma semnez altfel decat nume si prenume. Oamenii mari si importanti au voie.  In liceu cam aceeasi mentalitate, zisa insa cu vorbe diferite. Oare asa sa fie?
Sa va zic ultima experienta in materie. Politicienii sunt oameni importanti? Pai sunt. Si sunt adulti. Deci ei ar trebui sa fie cunoscuti dupa prenume si nume, nu dupa nume si prenume, corect? Pai daca e asa, de ce pe buletinul de vot au fost trecuti cu NUME SI PRENUME? Am mai fost in sectiile de votare, stiam asta,  de fiecare data m-am enervat, dar acum parca mai mult. Cum domne, vezi toate afisele cu Dumitru Pelican, ca sa dau doar un exemplu, si in cabina apare PELICAN DUMITRU? Imi vine-n minte sa spun: ca la scoala…
Ah, si la scoala mai era o chestie care ma enerva cumplit: sa mi se zica pe numele de familie. Cand un profesor imi zicea pe numele de familie il simteam distant. Unii nu erau asa, doar ca asa simteam eu. Cand imi zicea vreunul EMIL, imediat raspundeam altfel. Asa-s eu setat probabil.
Despre asta ne zicea si un profesor de la facultate. Ma rog, de la a II-a facultate. El era enervate ca este strigat pe numele de familie. Si intr-adevar, daca intri in casa mea si strici DOMNUL CALINESCU s-ar putea sa ai o surpriza si sa constati ca nu-s singurul. Daca insa il cauti pe Emil Calinescu sansele tale de succes cresc.
In final, raman cu dilema: de ce nume si prenume? Cuvantul in sine, PRENUME, nu inseamna ca trebuie sa stea INAINTEA numelui? Sau etimologiile cuvintelor nu mai conteaza? Si am aflat ca cica am fi printre putinele culturi unde este aceasta practica. Si nu e o moda trecatoare, este ceva OFICIALIZAT. Ah nu, nu printre putinele, ci SINGURA!
Asadar, Emil Calinescu (musai in ordinea asta) va saluta si va asteapta cu un guest-post pe unul din blogurile sale. 

10 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , ,

Am primit o leapsa destul de draguta de la Crisego, mersi frumos

1. Creier sau inimă?
Amandoua chiar daca de cele mai multe ori nu sunt pe aceiasi lungime de unda

2. Club sau parcuri?
Tot amandoua…cluburi seara, un party ceva, dar uneori o plimbare prin parc in compania cui trebuie este mai mult decat suficienta

3. Cioran sau Coelho?
Imi plac citatele lui Cioran

4. Drame sau comedii?
Amandoua, dar prefer putin mai mult comediile

5. Dragoste sau prieteni?
Poti sa ai prieteni fara dragoste si dragoste fara prieteni?

6. Exteriorizare sau interiorizare?
Depinde de caz…uneori exteriorizarea ma ajuta sa’mi revin, dar in ultimul timp o practic tot mai rar…

7. Pix, creion sau stilou?
Cred ca pix, dar imi e mai usor sa desenez in creion pentru ca tot sterg

8. Pe caiet sau direct pe calculator?
Direct pe calculator

9. Romania sau oriunde altundeva?
Cred ca ii dau dreptate unui prieten care spune ca asa cum e ea, Romania e Romania si implicit e acasa

10. Ponta sau Antonescu?
La intrebarea asta spun pas…politica nu ma pasioneaza absolut deloc

Leapsa merge mai departe catre toti cei din blogrollul meu 

9 decembrie 2012

Totul in jur e ofilit si pregatit de zapada numai el se incapataneaza si nu vrea sa cada, ca un adevarat luptator

Mai multe gasiti la Costin



7 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , ,
Daca pe la majoritatea Mos Nicolae a venit si cu zapada...pe mine m'a sarit, dar se pare ca pe blogul meu micut au aparut deja primii fulgi de zapada...enjoy si cine se baga la o bataie cu zapada? Sau macar un om de zapada   Building snowman 
Dupa atata ciocolata merge putin relax, nu? Pentru weekendul acesta am ales sa va recomand o comedie romantica. Nu va spun nimic despre ea...sau defapt va spun ca dragostea o gasesti acolo unde te astepti mai putin si in momentul in care te astepti mai putin, iar destinul are si nu are partea lui de treaba
Este vorba despre filmul "My seisi girl" varianta americanilor nu cea koreana


6 decembrie 2012


Ehehehe in perioada asta copilul din mine isi face simtita cel mai mult prezenta…a venit mosuuuu’ …chiar daca l’a mine a venit de aseara (probabil a fost derutat de faptul ca dormeam si a zis ca nah tot somn e, nu? )in mod normal abia azi dimineata trebuia sa vina asa ca : a venit mosuuuuu’ .
Nu mai au acelasi farmec sarbatorile ca atunci cand aveam cativa anisori si tata reusea sa ma imbarlige ca el e mosu’, ca se intalneste cu el, sa’i dau scrisoarea lui , etc etc…pe de’o parte atunci era destul de dragut pentru ca parca aveau alt farmec sarbatorile, dar si acum e frumos…ideea e aceiasi, nu? Doar ca acum sti ca Mos Nicolae si Mos Craciun sunt parintii, prietenii etc, faci pe Mos Nicolae si Mos Craciun pentru parinti, frati, prieteni etc…dar pana la urma tot cadou este, tot atmosfera de sarbatoare este.
Ce imi pare rau este ca nu e si la mine zapada…a plouat toata noaptea, dar nici pic de zapada…sau defapt am inteles de la tata care a plecat la munca din creierul noptii(pe la 4 ) ca a fost mai mult o lapovita aseara…ca ploua, dar mai veneau si cativa fulgi de zapada….dar acum cand ma uit pe geam vad doar balti…deci nu e frumos, dar nu conteaza… mai e timp sa ajung si la mine zapada
Anul asta mosul a fost mai inventiv si nu mi’a lasat cadourile in adidasi…mi’a facut EL personal, acasa o ghetuta din material, a umplut’o cu ce mi’a luat si a agatat’o de sifonierul care este fix in aria mea vizuala cand deschid ochii:


La voi cum a venit mosul anul asta? Cu nuielusa sau ati fost cuminti? (daca nu a venit…cum ati fost atunci? Ati dat nuieluse sau cadouri?)

5 decembrie 2012

Mai multe gasiti la Carmen

4 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , ,

Stiu ca mai sunt cam 3 saptamani pana la Craciun, dar totusi mi’a venit sa ascult melodia asta si m’am gandit sa o pun si aici sa vad daca si voua va place…si ma refer mai mult la versuri…


3 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , ,

Ziua de azi, 3 decembrie suna cam asa: ma trezesc cu mare chin la 7 si 20 sa opresc alarma si ma intorc pe partea cealalta…dupa Miky face galagie si cand ma uit la ceas: 8 fara 25…ma dau jos din pat si cu ochii inchisi ma duc pana la baie…ma schimb si ma asez pe pat sa’mi beau cafeaua si imi iau telefonul sa intru putin pe net…mail, blog, facebook …asa sa arunc un ochi pe net in loc sa citesc presa in timp ce beau cafeaua…surprize surprize nu merge netul (wireless) nu dau importanta si las telefonul in pace…beau cafeaua si plec la scoala. Peste cele 5 ore de scoala sar si ajung la ora 1 cand ajung acasa si mananc mancare calda doar pentru ca am microunde si multa mancare facuta de ieri…pentru ca gazele au fost oprite in tot orasul pana pe la 10 p.m trebuia, dar vad ca le’au dat drumu mai devreme. Dupa pe la 1 juma sa deschid si eu calculatorul ca tot omul, nu? Dar ce vad? Lipsa net…vine mama si imi zice ca a incercat si ea sa intre pe la 10 si lipsa net…buuun…luam telefonul si sunam la aia de la net…”pentru siguranta bla bla bla”…bun e posibil sa’mi inregistreze apelul nu’i bai…dupa “momentan toti operatorii nostri sunt angajati in alte convorbiri va rugam sa ramaneti la telefon pentru a va pastra prioritatea in fata apelurilor” …astept…astept aproape 2 minute, dar incepe sa sune…suna de vreo 4 ori…nu avea chef sa’mi raspunda si mie, dar imi raspunde…si imi pune seria de intrebri idioate urmata de  “da…am facut o sesizare in care am notat tot ce mi’ati spus si in cel mai scurt timp posibil echipa care se ocupa de asta va incerca sa rezolve problema ”…ce onoare pe capul meu…stau…se face 2…mi’e somn…ma bag in pat..adorm…primesc mesaje…raspund la mesaje…adorm la loc…pe la 5 ma suna cineva…raspund…ma culc la loc…nu ma adorm…pe la 5 juma ma trezesc…inca fara net si fara gaze…deci fara caldura…Ma apuc sa fac ce n’am mai facut de cand eram in 1-4…fac teme la ora 5 juma-6 …eu in general scriu dupa ora 8 pentru ca pana atunci nu pot sa ma concentrez cum trebuie…pe la 6 jumate ma duc sa mananc pentru ca se pare ca avem gaze…7 juma…primesc un apel “Va sunam in legatura cu deranjamentul anuntat…sunteti acasa?” …buun…ajung baietii…se uita la calculator ca’n stele…nu stiu ce are…dau telefoane peste telefoane…pana la urma unu’ ramane sa se mai uite prin calculator si celalt se mai uita o data pe scara… se pare ca pe scara inca sunt probleme, dar in casa intre timp a pornit netul ca prin minune de s’au mirat amandoi…dupa s’a oprit…si iar a pornit…si iar s’a oprit dar intr’un final aproape de ora 8 am avut netul functional…asa ca iti multumesc echipa XXXXX pentru ca dupa cel putin 12 ore de net nefunctional te’ai deranjat sa te deplasezi pana in zona mea si sa rezolvi problema …desi cineva care sta chiar langa scara mea inca nu are net functional, dar nah…baietii poate s’au oprit la o tigara sa mai treaca timpul ca la 9 se incheie programul

2 decembrie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , ,
Mai multe la Costin

1 decembrie 2012


Da,  3 in 1 CA CAfeaua …de ce 3 in 1? Sa le luam pe rand
1. A venit iaaarnaaaa…iar blogul meu s’a imbracat si el de iarna si astepta sa inceapa si prima ninsoare (peste cateva saptamani), dupa cadourile si evident focul de artificii

2. E 1 decembrie…ziua Romaniei…zi de sarbatoare ce sa mai…dar totusi hai sa aflam ce stie lumea despre ziua asta si ce parere au despre ea…si apropo…voi mai sarbatoriti 1 Decembrie nu e asa?