27 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , ,

26 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , ,
Sunt o persoana careia ii plac animalele. In apartament am 3 papgali(+2 doar scosi din ou pe care am zis inca sa nu’i numar ca au doar 2 zile)…dintre acestia unul este tot timpul cu mine, sta in camera mea si este mereu deschis, intra si iese cand vrea penele lui si face tot ce vrea in camera asta, in restul casei mai putin, dar in camera asta cam este sef. Asaaa…o sa povestesc si despre el intr’un articol separat(pentru ca este foooaaarte mult de spus despre el).

La tara, la bunici am 3 caini, unul are aproape aceiasi varsta cu mine(cu 2-3 ani mai putin)…l’a adus bunicul de pe camp(da, nu e de rasa…si?) cand stateam acolo si aveam 2-3 ani…doar ii daduse ochii…si l’am crescut cu mare drag si grija. Pisici…la astea nu le stiu numarul, sincer, pentru ca tot vin si pleaca cand vor ele…nu stiu sigur care sunt ale noastre si care sunt ale vecinilor.
Imi place sa ma joc cu animalele…mai ales cand sunt micute…Dar dupa cum suna titlul nu despre asta voiam sa vorbesc. Acum cativa ani(mai multi ce e drept) am avut un “mic incident” cu un caine…si de atunci imi este usor peste mana sa mai am “incredere” in cainii straini. In fata scarii mele este un parculet…foarte populat de caini si pisici…sincer uneori am impresia ca stau intr’o crescatorie de caini si pisici, dar asta este alta treaba…pana nu de mult nu am prea avut treaba cu ei…cu unii chiar ma jucam(veneau singuri la mine cu o privire foarte rugatoare “joaca’te cu miiinee:o3”), pe altii insa incercam sa’i evit pe cat mai mult posibil.
Unde tot vreau sa ajung? La hingheri! Acum ceva timp au venit hingherii in parc si in parcarea din jurul blocului sa adune cainii…ce credeti ca au facut defapt? Erau 6-7 catelusi, de cateva saptamani, pe aia i’au luat…De ce? Pentru ca doar pe ei au reusit sa’i prinda…ceilalti au luat’o la fuga si s’au ascuns ba in tufisuri, ba sub masini, ei stiu pe unde…si hingherii ce s’au gandit ? “lasa’i in colo de caini…am luat 6-7 catelusi gata…pe aia ii lasam in pace”. Pay bine ma omule…daca tot ai venit sa iei cainii de ce nu’i iei? Ce faceau catelusii aia? Abia invatase sa mearga…nu stiau nici sa latre bine …ce faceau aia? Nimic…pe cand aia mari marie, latra si alearga pe toata lumea! Care e logica voastra? Luati cainii care nu fac niciun rau nimanui (bine, sunt de acord ca i’a dus la un adapost…dar sa fim seriosi…cum au grija de ei acolo? Cred ca mai bine aveau grija oamenii din scarile de aici…ca fiecare cand venea acasa sau pleca undeva si ii vedea parca erau prea simpatici sa’i refuze si le dadea un colt de ceva acolo) si ii lasi pe aia care chiar reprezinta un pericol sa se plimbe cum vor ei pe aici.
Eu acum in fiecare dimineata si dupa’amiaza trebuie sa ocolesc ca sa ajung la scara…de ce? Pentru ca nu pot sa o iau prin parc…cum intru cum sar cainii sa ma latre si alerge…nu fac asa la toti…dar pe mine “ma iubesc”…de ce? Nu stiu…stiu doar ca nu conteaza unde sunt…cand ma vad incep sa latre sis a alerge spre mine(si nu, nu alearga de bucurie). Pe astea de ce nu ii ia hingherii? M’am saturat sa ocolesc in fiecare dimineata cand ma duc la liceu cu ochii intre deschisi sau cand vin dupa’amiza cu stomacul lipit de sira spinarii cautand mancare si un pat 4 scari degeaba…

25 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , ,

In ceas “tarziu” de noapte vreau sa vorbesc despre o retea foarte interesanta …am mai vorbit despre ea…Despre Vodafone…Da, am cartel Vodafone si nu pot sa zic ca ma nemultumeste sau ca am de gand sa renunt la ea…am acelasi numar de 7 ani cred…pe acolo, in jur de 7 ani…si nu am multe de reprosat.
Ce vreau eu sa va spun despre ea este despre o chestie care pe mine ma multumeste nu ma deranjeaza. Cine nu a auzit replica aia preluata din reclama “ne combinam?” “Poate la cartela”? …Cred ca toti…ei bine despre asta vreau sa vorbesc. Eu m’am “combinat” la cartela si am avantaje de grup. Asaaaa aici vine partea interesanta. Cand un prieten din grup incarca…eu primesc 50 minute cu membrii grupului, iar respectivul nelimitat…bun…daca eu nu am valabilitate la credit(deci daca nu’mi incarc) nu pot sa le folosesc. Deci…ca o concluzie …ca sa pot sa folosesc alea 50 minute trebuie sa’mi incarc, iar daca imi incarc eu primesc nelimitat cu cei din grup…asta inseamna ca o sa am nelimita +50 minute.
Chestia asta mie mi se pare foarte interesanta…pot sa nu ma sperii…daca consum nelimitatul tot imi raman 50 minute sa vorbesc cu cei din grup pana luna viitoare cand imi incarc iar. Foarte interesant modul de a gandii al celor de la Vodafone, nu? Sau doar mie mi se pare asa interesant? Adica serios acum…care e rolul celor 50 minute? Pentru ca daca nu incarci automat nu ai valabilitate la credit => nu poti sa le folosesti. Daca tot ai nelimitat +50 de ce nu se consuma intai cele 50 si dupa ce depasesti sa intre in fara cost, adica nelimitat?
Adica…pe mine “nelimitat” si faptul ca aud cand sun “apel gratuit” ma face sa ma gandesc ca este fara sfarsit…adica pot sa sun pe cineva din grup si sa’l las asa , fara sa inched toata luna si tot nu’mi ia din minutele din extraoptiune sau credit, nu? Cum poti sa folosesti si alea 50 minute? Serios, chiar nu inteleg …reuseste cineva sa ma lamureasca? …Nu zic ca m’ar deranja, dar pur si simplu nu le inteleg rolul…

24 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , ,

I`m all right, I`m gonna start a new life
This thing go on and on
Just leave me alone...:|...era mai bine;)


23 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , ,
Alege şi publică într-un articol, 7 fotografii care te-au impresionat cel mai mult în săptămâna ce tocmai a trecut, ataşează câte un cuvânt pentru fiecare fotografie publicată în funcţie de ceea ce-ţi sugerează ţie fotografiile în cauză şi înscrie articolul la Monday Seven!
Acceptat

confuz

Evadare

22 aprilie 2012

Aici o sa fie mai multe lepse, pentru ca am cam ramas in urma…sper sa nu se supere nimeni pe mine pentru ca am intarziat
Incep cu 2 lepse sociale de la Aura

I. LEAPSA FACEBOOK

1. Exita un profil (sau mai multe) care te caracterizeaza?
Da, cred ca ma incadrez la “Pragmaticul”

2. Ce alte tipologii de utilizatori Facebook crezi ca mai exista?
Crede ca mai sunt destul de multe categorii…o sa spun si eu doar cateva pentru ca nu imi vin in minte acum pe moment toate. Pay ar fi cei foarte plini de ei, care isi apreciaza toate comentariile, fotografiile, statusurile, etc, ar mai fi si “atotstiitorii” care se baga in seama cu toata lumea si apparent au raspunsuri pentru orice, mai sunt si glumetii, cei care isi fac profilul stric cu scopul de a rade de altii in mediul online(da, doar online pentru ca majoritatea in viata de zii cu zi sunt tocilari, lipsiti de curajul de a deschide gura in fata oricum), si mai sunt destul de multe categorii


3. Cati prieteni FB aveti?
Am 239…nu foarte multi, dar sunt persoane pe care le cunosc cat de putin

4. Din cate grupuri Facebook faci parte? Poti sa le enumeri?
Din 5 grupuri: “LinkExchange pentru bloggeri”, “Cercul BlogurilorJ!”, “Grupul bloggerilor din Romania”, “Bancuri”, “Slobozia-IL.”

5. Ai vreun grup creat/administrat de tine pe FB?
 Nu am, pentru ca nu m’a pasionat atat de tare facebook’ul

II. Leapsa BLOG-ROLL

1. Cat de des cititi blogurile din blog-roll?
Zilnic, nu am un blog-roll foarte mare asa ca pot sa le citesc zilnic pe toate…pe unele chiar de cateva ori pe zi

2. Pe cati dintre bloggerii din blog-roll i-ati cunoscut si in offline?
In offline doar pe 2…pe care ii cunosteam dinainte sincer…in rest…am mai socializat cu cativa pe mess, facebook

3. Care este criteriul dupa care va ghidati cand treceti un blog in blog-roll?
Nu am niste criterii standard dupa care ma ghidez…adica daca cineva ma intreaba de un schimb de link’uri nu stau acum sa analizez fiecare virgula lipsa de pe blogul respective, nu ma apuc sa’i caut pozitii in Zelist sau pagerank, alexarank si etc. Intru pe blogul respectiv, citesc cateva articole si daca imi place cum scrie sau ce subiecte abordeaza accept schimbul (sau il propun eu).


4. Este bine sa tii in blog-roll un blogger care nu mai scrie de mult timp pe blog?
Nu stiu cat este de bine sau de rau, eu sincer am in blog-roll si 2-3 bloguri care nu au mai scris de mult, persoane care scriu rar, dar nu am in gand sa le sterg curand…probabil au si ei problemele lor si nu pot sa acorde suficient timp blogului

5. Cat de des ar trebui sa scrie un blogger ca sa fie considerat un blogger bun pentru blog-roll-ul tau?
Fiecare scrie cat ii permite timpul si/sau imaginatia nu? Nu am un criteriu fix in aceasta privinta, dar cred ca ar fi de preferat in fiecare zi un articol cat de mic sau la 2 zile.

21 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , ,
Daca tot este weekend sa fie



Draga alarma, te rog nu ma mai suna! Intre noi totul s’a terminat!!!
(binee:( )

"Inca putin si reusim...sumtem aproape"




Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! - Ediţia 5

Un weekend frumos:)

20 aprilie 2012

Nu sunt inca sofer cu acte in regula, mai am putin, dar consider ca este bine daca incep si eu sa ma pregatesc si sa ma informez despre anumite lucruri legate de domeniu. De exemplu despre anvelope. Anvelopele sunt foarte importante si trebuiesc schimbate la un anumit interval de timp…pe langa faptul ca trebuiesc schimbate in functie de anotimp dupa noua lege…iarna anvelope de iarna, vara anvelope de vara. Daca sunt uzate reprezinta un pericol pentru sofer si pasajeri…nu conteaza ca nu ai probleme la motor sau la frana…daca anvelopele sunt uzate frana o sa fie pe distanta mai mare, mai incet, deci risc mai mare de accidente.
Se stie ca “vitezomanii” sau noii soferi vor sa para mai “tari” in trafic si fac drifturi prin parcari …in general ca sa impresioneze…considera ca le da un aer de superioritate…dar aceste drifturi distrug destul de mult anvelopele, iar soferii nu prea iau in calcul asta…se gandesc doar ca sunt “cool”. Si a 2’a zi dimineata cand pleaca iar cu masina la semafor sau undeva observa ca frana nu mai tine bine…se duc la service sau cine se pricepe isi baga singur nasul pe acolo si constata ca franele sunt in regula, dar din cauza “gogoselelor” din ziua precedenta si  precendenta, si tot asa, s’au uzat prea tare anvelopele si trebuiesc schimbate.
Schimbarea anvelopelor necesita timp…trebuie sa umblii mult, sa gasesti firma care o vrei tu, sa gasesti un pret convenabil, sa stai la cozi, etc. Dupa cum v’ati obisnuit mie nu’mi plac chestiile de genul…imi place sa fac totul de pe scaunul din fata calculatorului…asa ca am intrat eu frumos pe prietenul “gogu” care niciodata nu te lasa la greu si am gasit niste un site de anvelope auto foarte util si interesant. Diferse firme, preturi variate, pentru toti “mofturosii” si pentru toate buzunarele.

Pe langa faptul ca gama este variata sunt si diverse oferte…au transport in maxim 24h(daca produsul se afla in stoc) in toata tara prin curierat rapid. Daca cumperi 4 anvelope transportul este gratis, daca cumpei 1-3 este o taxa, dar destul de mica…pentru una platesti 20 lei , iar daca iei 2 sau 3 platesti 10 lei.
Am spus mai sus ca au preturi pentru toate buzunarele, dar daca vrei ceva mai pretentios, ceva mai mult decat poate da buzunarul tau odata…nu e nicio problema. De ce? Pentru ca poti sa cumperi in rate. Plata se face in 4 rate fara dobanda. De exemplu daca suma totala este de 1000 lei…imparti la 4 si obtii 250 rata lunara .
Inca un site util care usureaza viata soferilor si le aduc anvelopele auto in fata usii, sau daca merg la service'ul lor autorizat, direct pe masina, pentru ca montajul este gratuit, se platesc doar echilibratul si plumbii (15lei/roata).

19 aprilie 2012


Si prin acest post o sa ma iau de persoanele in varsta. Pentru cine inca nu stie eu sunt din Slobozia, si pentru cine nu stie nici asta(probabil majoritatea) ieri a fost adusa aici Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. O sa incep cu un “citat” care completeaza titlul…” senzatii tari romanesti numai la biserica o sa le traiesti”…Vali a scornit asta, dar are mare dreptate.
Eu, ieri, eram la tara asa ca m’am gandit putin si am zis “de ce sa astept eu in ger(si ce ger..) autobuzul cand poate autobuzul sa vina sa ma ia din fata portii” si am plecat impreuna cu o gramada de babe din sat de la bunici acasa…cand am ajuns in oras…strada care duce la catedrala(unde urma sa fie adusa icoana) era plina de autocare…Erau autocare ale scolii(pline cu enoriasi nu cu elevi) din tot judetul. Am coborat frumos din autocar si m’am dus si sa vad icoana daca tot eram acolo…proasta idee…am ocolit ca sa pot sa intru, dar intr’un final cand am intrat am vazut cum jandarmii impingeau persoanele sa stea afara sa nu mai intre in catedrala pentru ca nu mai este loc nici sa intorci capul acolo, dar ei nu si nu domle…ei trebuiau sa fie inauntru chiar daca icoana inca nu ajunsese(amanunte nu e asa?).
Ok aici a fost cum a fost…a fost slujba…am stat eu putin si stiam ca icoana urma sa fie adusa la Manastirea Sf Voievozi…care este mult mai aproape de unde stau eu asa ca am plecat acasa. M’am schimbat si eu, am mancat putin si am plecat spre Manastire cu gandul ca “ajungem mai in fata ca toata lumea e la catedrala”…da de unde? Tot judetul era in curtea Manastirii. Okeee...inerc sa ma strecor cat pot de mult, dar pana unde? Ca am ajuns pe la jumatatea drumului si deja nu mai puteam sa ma misc…nici macar nu deschisese usa sa se poata intra la icoana, dar toata lumea se ingramadea si impingea.  
Dupa o perioada de timp preotii au inceput sa’si adune enoriasii sa mearga acasa pentru ca se facuse tarziu si aveau mai mult de mers, dar credeti ca au reusit? Unii mai greu, dar da. De ce? Pentru ca toata lumea era imprastiata si pentru ca babele sustineau sus si tare “Eu nu plec de aici pana nu vad icoana…ce m’a adus parintele sa vad Slobozia?” si persoana aceea in varsta (baba tupeista si morocanoasa a satului) nu a iesit din coada nici pana cand am plecat eu.
Stand in “coada” am vazut cum (babele ) persoanele in varsta nu lasau nici macar preotii sau calugarii sa inainteze “NU! Vreau sa vad icoana ca d’aia am venit la oras…tineretul sa astepte”. Pay bine tanti tineretu nu tot d’aia a venit? Nu toata lumea a venit sa vada icoana?  Mai era si 4x4 ca sa nu zic 8x8 si mai dadea si din coate si solduri ca sa zboare pe toata lumea de langa ea. Tot in “coada” am auzit toate satele, comunele si orasele din judet + din afara judetului…Persoanele de la tara mai plecau pentru ca reuseau preotii sa se inteleaga cu enoriasii, dar tot era foarte multa lume asa ca am renuntat si am plecat acasa, dar nici sa ies nu mi’a fost prea usor.
Deci serios acum…toata lumea de acolo se comporta ca si cum icoana aia avea minunile pe inventor si nu mai ramanea si pentru ele nimic…fiecare persoana care trecea pe acolo lua acasa o bucatica si ei nu’i mai ramanea nimic, nici macar sa o vada.
Ma repet si ii dau mare dreptate lui Vali  Senzatii tari romanesti numai la biserica o sa le traiesti!!

18 aprilie 2012

Azi am o problema cu persoanele mai in varsta …nu cu toti evident, dar unii chiar ma zgarie pe neuroni. De ce? Pentru ca exagereaza prea tare. De exemplu persoanele care nu au nicio problema, dar daca sunt intr’un mijloc de transport in comun nu conteaza ca merg doar o statie trebuie sa se ridice toata lumea de pe scaun sa stea ea/el. NU!Nu sunt o persoana fara inima…cum am spus : persoanel care nu au nicio problema…cand e vorba despre o persoana batrana si/sau cu probleme de sanatate atunci DA! Dar cand persoana nu are nimic…dar se considera vai mare doamana/domn …atunci chiar NU! Eu personal cand vad persoane din asta parca numai din adins ocup 2 locuri in loc de 1. Si mai tarziu…defapt dupa 2-3 minute maxim…timp in care probabil isi repeta speech’ul in minte, desi imi e greu sa cred asta pentru ca de obicei spun aceiasi idee de n’spe mii de ori, este cam singura explicatie acceptabila care imi vine in minte, imediat dupa: sunt prea plini de ei incat informatia ajunge mai greu acolo unde trebuie…incep sa urle cat sa auda toti cei prezenti cat de nesimtiti sunt pentru ca stau jos, iar ei in picioare. Pay bine mai omule…mergi o statie, nu ai nicio problema din punct de vedere al sanatatii, dar vrei ca altcineva sa’ti ofere scaunul lui, cineva care probabil merge mai mult decat tine, cineva care este posibil sa aiba probleme de sanatate, cineva care chiar are nevoie sa stea jos…si daca nu ti’l ofera o sa urlii ca e el nesimtit si tu mare neindreptatit (hai ca si rimeaza). Ma deranjeaza persoanele astea…la fel ca cele care generalizeaza…daca nu’i ofera nimeni un loc sa stea o sa inceapa sa urle ca tinerii sunt niste nesimtiti…bine, unii sunt, dar nu cei care nu’i cedeaza locul unei astfel de persoane, ci cei care nu cedeaza locul sau nu ajuta o persoana care chiar are nevoie…dar nu te apuca acum sa generalizezi…pentru ca pana la urma nu ai tu de unde sa sti ca tanarul pe care tocmai l’ai facut nesimtit nu are probleme de sanatate sau nu vine obosit  de la antrenamente, de la alergat, de la scoala, de la facultate, poate chiar de la servici, etc.
Ce ma mai deranjeaza la persoanele de genul asta?  Ma mai deranjeaza faptul ca vor sa stie tot ce se intampla…in blocuri stau cu ochiul lipit de vizor sa vada cine intra si cine iese…la curte stau pe banca la poarta cu ochii foarte mobili sa nu piarda nimic…iar in mijloacele de transport in comun stau cu urechile ciulite sa nu piarda nicio silaba. Ce treaba ai tu cu cine iese sa duca gunoiul sau cu cine vine in vizita la X?  De ce vrei sa sti cine a iesit la plimbare prin sat sau de ce te intereseaza cine unde merge cu masina? La ce te ajuta sa sti toate astea? Stiu…cand te intalnesti cu cineva(din aceiasi categorie) va impartasiti ce ati aflat si cine are cele mai multe barfe castiga,nu?
Ma mai deranjeaza si faptul ca nu ai voie sa’i contrazici…nu conteaza ca ai dreptate sau nu…ei nu o sa recunoasca niciodata asta…nu conteaza ca’i aduci argumente solide care sustin ceea ce spui…ei o sa o tina in continuare pe a lor…ba mai mult…o sa te stie si tot cartierul/satul ca ai avut “culmea nesimtirii” si ai incercat sa’i contrazici [Sa’ti fie rusine].

17 aprilie 2012

Pot sa spun ca sunt un fan al produselor naturiste...consider ca ajuta mai mult organismul decat medicamenele propriu-zise…Nu spun ca toate sunt bune, pentru ca si cu ele poti sa’ti inrautatesti starea de sanatate, dar dupa cum se stie mie imi place sa caut totul online…[comoditatea asta …stiu]…asa ca am gasit un site chiar interesant de Produse naturiste. M’am tot uitat pe acolo…nu dupa ceva anume, dar am gasit unele produse chiar interesante…care iti ajuta organismul sa isi revina dupa un tratament cu antibiotice puternice…cosmetice…vitamine, etc.
Preturile mi se par ok…destul de accesibile.…mai ales ca eu in momentul in care ma uit la pret ma gandesc comparativ cu ce am mai vazut. 
Colindand pe site am gasit un produs foarte interesant…nu pentru mine, dar ma gandesc sa’l iau si sa’l fac cadou unei persoane care are aceasta problema a fumatului. Smokerade se numeste produsul…reduce efectele nocive ale fumatului si diminueaza dependenta de nicotina. Cunosc persoane care au incercat sa se lase de fumat, dar nu au reusit…si ma gandesc ca acest produs le’ar fi folositor. Am inteles ca este destul de greu sa renunti si ca este necesara o vointa imensa..pe care unii nu o au pana la capat si renunta pe parcurs...de exemplu se trezeste dimineata si spune "azi nu fumez deloc", dar intra in bucatarie...isi face cafeluta...si ce se gandeste ? "Parca nu merge cafeluta asta fara o tiagara"...si asa se duce vointa...sunt altii care rezista mai mult de cateva ore...poate chiar o zi intrega, dar mai devreme sau mai tarziu cedeaza...si a 2'a zi o iau de la capat si tot asa si nu ajung nicaieri...ma gandesc ca produsul acesta este chiar folositor pentru aceste persoane. 

Produsele naturiste sunt cautate si cred ca o sa fie din ce in ce mai cautate pentru ca majoritatea sunt benefice organismului...si spre deosebire de majoritatea medicamentelor nu te fac bine pe de'o parte si pe alta iti fac rau.

16 aprilie 2012

Nu este un concurs, este doar blogging interactiv!Alege si publica intr-un articol, 7 fotografii  care te-au impresionat cel mai mult in saptamana ce tocmai a trecut, ataseaza cate un cuvant pentru fiecare fotografie publicata in functie de ceea ce-ti sugereaza tie fotografiile in cauza si inscrie articolul la Monday Seven!
Somnic

Somnoros 

Sarbatoare

Mancaaareee

Distractie

NU

Razbunare

Schema e simpla:
7 zile- 7 fotografii-7 cuvinte

15 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , ,
Nu prea am avut activitate in blogosfera in ultimul timp...sper sa ma iertati...acum va las cu poza asta
 si cu o urare sincera: Paste Fericit alaturi de cei dragi si tot ceea ce va doriti sa se implineasca:)

13 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , ,

Daca tot suntem in saptamana mare, la sfarsitul ei chiar….m’am gandit sa spun cate ceva despre aceasta zi…pt ca chiar daca este vineri, 13…este totusi vineri mare

In Vinerea Mare se face pomenirea de sfintele, infricosatoarele si mantuitoarele Patimi ale Mantuitorului Hristos si de marturisirea talharului celui recunoscator care a dobandit raiul. in ultima zi a Saptamanii Patimilor luam parte si ne aducem aminte de ingroparea Mantuitorului Iisus Hristos cu trupul si pogorarea la iad cu dumnezeirea pentru a ridica din stricaciune la viata vesnica pe cei din veac adormiti.
Vinerea Mare este zi aliturgica, adica nu se savarseste nici una dintre cele trei Sfinte Liturghii. Ceremonia principala din aceasta zi este scoaterea Sfantului Epitaf din altar si asezarea lui pe o masa in mijlocul bisericii. Prin scoaterea Sfantului Epitaf retraim coborarea de pe Cruce a lui Hristos si pregatirea Trupului Sau pentru inmormantare.

Seara se canta Prohodul si se inconjoara biserica cu Sfantul Epitaf. Este o procesiune de inmormantare. Epitaful pe care il poarta preotii ajutati de credinciosi simbolizeaza trupul Mantuitorului. Dupa procesiunea din jurul bisericii, Sfantul Epitaf este asezat pe Sfanta Masa din altar, unde ramane pana la Inaltare. Punerea pe Sfanta Masa reprezinta punerea Domnului in mormant.

Nu pot sa spun ca sunt o persoana care merge la biserica foarte des, care stie foarte multe despre traditiile bisericesti, dar cred in Dumnezeu si am fost in fiecare am la majoritatea deniilor si nu am sarit nicio noapte de inviere. 

12 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , ,

11 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , ,
Eu nu lucrez zilnic cu acte, nu scot la imprimanta sute de contracte pe ora si nici nu le semnez, dar tot am nevoie de diverse obiecte de papetarie…si am nevoie mai mare de ele seara tarziu cand e inchis la librarii si a 2’a zi deschid abia la 9-10 cand eu nu pot sa fiu acolo. Asa ca intr’o seara m’am “suparat” eu asa putin si am intrat pe google sa’mi cumpar articole de birou si am dat peste un magazine de papetarie online. Am intrat si m’am dus frumos la articole de birou…si aici am avut surpriza sa gasesc articole de birou eco. Am bantuit pe acolo si am gasit produse destul de interesante. Preturile in general erau…sa zicem accetabile, plus ca au si o oferta acum (hai neamule si cumpara ca e “eften” avem promotie 3 la 1 lei, 3 la 1 lei hai neamule acum) …daca cumperi 3 articole de birou eco in valoare de 500 lei platesti doar 400  si au reducere la mai multe articole.
Cred ca este un site foarte util…pe langa faptul ca are articole de papetarie …sunt eco…si cred ca asta este un pas inainte in a ajuta putin natura…adica zilnic o poluam, poate ar trebui sa incepem sa ne mai gandim si cum sa o ajutam.
Pana acum nu m’am gandit sa iau in serios reciclarea sau produsele realizate din materiale reciclate, dar acum am ramas putin pe ganduri. Probabil ar trebui sa iau si eu mai in serios putin treaba asta nu?...Probabil o sa incep prin a imi achizitiona cate articole de birou eco de la magazinul asta de papetarie online

10 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , ,
Astazi am 2 articole publicate in deplasare....Unul face parte dintr'o serie de 3 si este pe blogul pe care am fost si saptamana trecuta. Este vorba despre generatia de ieri "Nu era foarte dezvoltata tehnologia, dar cred ca asta a facut “generatia de ieri” speciala" daca este cineva interesat il gaseste AICI
Al 2'lea articol este depre amintiri..."Sunt amintiri care pe moment o sa te intristeze, dar poate mai tarziu o sa te faca sa zambesti…sunt amintiri care o sa te raneasca, dar poate in timp o sa gasesti o solutie pe care in momentul respectiv nu ai gasit’o si astfel poate o sa ai ocazia sa repari ceva. Sunt multe tipuri de amintiri, dar eu consider ca cele mai frumoase sunt cele care te fac sa razi in continuu exact cum zice vorba aceea “ca prostul in targ”. Cine vrea sa il citeasca il gaseste AICI . 
Le multumesc frumos lui Emil si Anielei pentru ca mi'au oferit sansa de a scrie articole pentru blogurile lor

9 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , ,
Nu este un concurs, este doar blogging interactiv!Alege si publica intr-un articol, 7 fotografii  care te-au impresionat cel mai mult in saptamana ce tocmai a trecut, ataseaza cate un cuvant pentru fiecare fotografie publicata in functie de ceea ce-ti sugereaza tie fotografiile in cauza si inscrie articolul la Monday Seven!
Distanta

Culoare

Infinit

Necunoscut

Pierdut

Singur

Viata
Schema e simpla:7 zile- 7 fotografii-7 cuvinte 

8 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , ,

7 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , ,
Daca tot este weekend sa fie

Saptamana asta ii las pe cei de la PrahovaTv sa ne faca sa radem...ca tot se apropie pastele...sa aflam si noi ce sarbatorim defapt de paste
Postarea participa la jocul HAPPY WEEKEND!- Ediţia III
Un weekend frumos!

6 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Am primit 2 lepse pe care am preferat sa le combin ca tot sunt una dupa alta.
O leapsa gurmanda pe care am primit'o de la Aura si de la Aniela ...ms frumos >:d<


1.Care este felul preferat de mancare? (pe care l-ati manca la orice ora din zi si din noapte).
Spaghete…asta as putea sa mananc la orice ora din zi si din noapte fara probleme

2.Care este mancarea pe care nu o puteti manca, care nu va place absolut deloc?
Peste prajit…peste in general nu pot sa mananc

3.Ce va place sa mancati la micul dejun?
Nu prea mananc la micul dejun…pentru ca in timpul scolii cum ma trezesc cum fug la scoala(ma trezesc cam greu dimineata si nu imi ramane sufficient timp si pt mancat), iar in vacante ma trezesc in jurul pranzului…Dar rar cand reusesc sa iau si masa asta(da, stiu ca este cea mai importanta) mananc cateva sandvis’uri cu ce gasesc in frigider in ziua respective…sau vara salata de rosii

4.Care este ciorbita voastra preferata? (dulce sau acra?)
Ciorba de burta , ciorba radauteana si ciorba de legume(rece cu niste mamaliguta, de preferat tot rece, dar ea merge si calduta)

5 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , ,
Am primit de la Aniela , ms frumos:*>:d<, o leapsa destul de interesanta…trebuie sa spun parerea mea despre tatuaje
Pai incep prin a spune ca nu am niciun tatuaj si nici nu am avut, exceptie fac cele din tineretile mele(auch salele…ce am imbatranit acum:)) ) care imi picau la guma. Unele tatuaje sunt chiar foarte interesante…cand desenam dupa ele ma inspiram …insa consider ca depinde de persoana respectiva…este trupul ei si decide ce face cu el.
Dar nu sunt deloc de acord cu tatuajele pititponcesti. Nu imi place sa vad pe strada cate unul/una cu un tatuaj imens…daca mai este si roz sau cu o replica gen “Te iubesc sa moara toti dusmanii mei” este clar…te face sefu sefilor direct. Tatuajele astea immense si foarte la vedere mi se par ridicole. Sunt unele amuzante, dar cand le vezi pe cineva mi se par absurde…sau mai exact mi se pare absurd tipul/tipa care si le’a facut…mi se pare ridicol sa fi la mare de exemplu sa te plimbi pe plaja in costum de baie si sa ai un tatuaj cat tot abdomenul, iar buricul sa reprezinte nu stiu ce gaura din corpul unui om sau animal. Daca as vedea exact acelasi tatuaj pe net as rade destul de tare, dar daca’l vad pe o persoana live…mi se face greata
Sunt anumite persoane care isi tatueaza numele persoanei iubite…in zonele mai intime sau pe brat, piept, etc….asta mi se pare pe de’o parte un gest de iubire …pe de alta o prostie…se cam contrazic stiu…dar ma gandesc…daca te desparti de persoana respectiva ce faci?
Eu personal nu mi’as face un tatuaj…dar cum am spus si pe undeva mai sus…fiecare decide ce face cu trupul lui…. Nu pot sa spun ca imi place ideea de tatuaj, dar nu pot nici sa spun ca imi displace…sunt undeva la granite dintre da si nu…
Asta este unul dintre tatuajele pe care le'am vazut, mi'au placut si am incercat si eu sa'l desenez

O dau mai departe tuturor celor care au citit de am scris eu mai sus si doresc sa o preia

4 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , ,
Am primit aceasta leapsa de la Denisa si de la Alyz…ms frumos:*>:d<
Se pare ca trebuie sa spun cateva filme care m’au impresionat pana la lacrimi…ei bine nu prea plang la filme, dar o sa zic filmele care m’au impresionat foarte tare si eram aproape de lacrimi
Hachiko, a dog story
Filmul asta pot sa va spun sincer ca daca mai dura jumatate de ora reusea sa’mi desprinda o lacrima. M’a impresionat foarte tare povestea si il recomand celor pasionati de drama...mai ales ca este inspirat dupa o poveste reala

Beastly
Nu m’a adus in pragul lacrimilor, dar m’a impresionat foarte tare povestea. Daca sunteti fani romance va recomand acest film si pe urmatoarele


If only, Sweet November, A walk to remember(si lista aici poate continuat cu multe)
Aceste filme sunt foarte impresioante…If only…sacrificiul facut m’a impresionat foarte tare…Sweet November..este mai trist…in sensul ca nu are un final fericit, dar si la el m’a captivat povestea foarte tare…A walk to remember cred ca este unul dintre clasice, dar daca este cineva care nu l’a vazut ii recomand sa intre pe un site de filme online sau pe un site de unde sa’l descarce si sa’l vada…si aceasta poveste de dragoste m’a impresionat




Toate aceste filme plus muuuulte altele(ma uit la destul de multe filme) le recomandar celor care vor sa fie intristati, dar in acelasi timp impresionati…eu consider ca aceste filme chiar merita vazute…

Dau leapsa mai departe catre toti cei care doresc sa o preia

3 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , ,
Am avut ocazia sa scriu un guest-post pe blogul Anielei , careia ii multumesc mult pentru ca mi'a oferit aceasta ocazie. Am scris despre destin, iar daca este cineva interesat sa citeasca gaseste articolul AICI 
Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , ,

Ieri eram prin oras in cautare de adidasi si ce credeti ca am gasit? (Da stiu…titlul tradeaza raspunsul) Adidasi cu degete domle! Nu stiu daca sunt eu foarte in urma, dar pentru mine a fost ceva nou si m’am abtinut cam greu din ras, iar cand s’au imputinat oamenii de pe langa mine am izbucnit in ras puternic. Chiar voiam sa’mi iau si eu…dar exista 2 probleme…una care se rezolva, dar pentru a 2’a nu prea as vrea sa o rezolv. Ce probleme? Pai 1. Nu am sosete cu degete(motiv pentru care nu am putut sa’i probez) , dar asta este reparabila…cumparam si sosete cu degete…a 2’a problema e mai dificila…Au doar 4 degete, iar eu am 5…si parca nu ma indur sa renunt la un deget pentru niste adidasi…
Acum …defapt inca de ieri ma intreb ce urmeaza? Adidasi cu talpa aia foarte inalta si forma ciudata(ortopedica- neortopedica mie tot mi se pare ca arata cam ciudat) sunt de ceva timp, adidasi cu degete au aparut, bine probabil urmatorul model o sa fie tot cu degete, dar cu 5 ca sa ii poata incalta oricine fara sa renunte la un deget, iar dupa ma gandesc ca o sa scoata adidasi cu calcai…sau poate adidasi decapotabili, sau poate chiar amandoua.
Doar mie mi se pare ciudat? Adica mi se pare ciudata si ideea si modul in care arata…mi se par foarte ciudati si sincer nu ma vad deloc purtand asa ceva.

1 aprilie 2012

Nu este un concurs, este doar blogging interactiv!Alege si publica intr-un articol, 7 fotografii  care te-au impresionat cel mai mult in saptamana ce tocmai a trecut, ataseaza cate un cuvant pentru fiecare fotografie publicata in functie de ceea ce-ti sugereaza tie fotografiile in cauza si inscrie articolul la Monday Seven!


Tutun

Alcool

Jocuri de noroc

Etnobotanice

Injectabile

Prafuri

Rezultatul...


Schema e simpla:7 zile- 7 fotografii-7 cuvinte