16 octombrie 2012


Azi a fost o activitate de la minister si nu stiu ce chestii. In ce consta activitatea asta…cate o clasa din 3 licee din oras(printre care si clasa mea) am impartit pliante si am lipit afise pe strada si pe la insitutii. Si da, trebuia sa spunem si despre ce e vorba…si aveam fiecare cate o fituica…nu o mai am, deci nu mai stiu exact cum scria, dar era ceva de genul “in cadrul judetului ialomita s-a organizat o campanie ce vrea sa aduca alaturi de scoala, parintii,profesorii si elevii pentru rezultate scolare mai bune ” …pe acolo oricum. Asaaa…ne’am invartit noi pe bulevard si am impartit pliante din astea, unii au intrat de au lipit si afise prin institutii si dupa  a trebuit sa mergem la prefectura sa ne intalnim si cu celelalte 2 clase si sa participam la o intalnire cu domnul prefect.Boon…am ajuns acolo…nu era nici urma de celelalte 2 clase…cei care stau la intrarea in prefectura nu aveau nici cea mai mica idee despre ce vorbim. Buuun mai stam ce mai stam si apar si celelalte 2 clase…dupa un alt interval de asteptare vine unul dintre paznici (aia care stau la intrare…paznici, jandarmi cum s’or numii ei acolo) si ne spune ca putem intra doar cativa reprezentanti. Incepe lumea pe acolo sa se revolte :NU, NOI VREM SA INTRAM TOTI! SA VINA PREFECTUL!!!
Asteptam iaaaar…si dupa ne inghesuie pe toti intr’o camera de sedinta…camera prefectului. Omul complet nepregatit, mai ne si spune asta sa nu cumva sa avem dubii. Ne imbarliga cu facultatile cu chestii, trestii, balarii, buruieni si dupa ne lasa sa punem intrebari. Un profesor de sport de la un alt liceu ii spune sa nu ne mai povesteasca de facultati, sa ne spuna de viitoarele locuri de munca ce vor fi disponibile pentru noi in oras sau in judet dupa terminarea facultatii. Omul sta ce sta si dupa ii da un raspuns, dar complet deviat de la subiect…incepe sa ne povesteasca cum ca da, multi ne gandim sa plecam din tara, dar muncim 1-2 ani si dupa ne apuca doru de casa, etc etc…dar cum ramane cu viitoarele oportunitati si locuri de munca ce vor fi disponibile in judetul sau orasul nostru? Booon…mergem mai departe…cineva de la mine din clasa pune problema bacului…si mi se pare un subiect foarte inteligent si genial. Si a spus ceva de genul “noi, elevii de liceu, ar trebui sa ne punem intai problema daca luam bacul si dupa sa ne gandim la facultate…pentru ca pana a ajunge la facultate avem bacul asta. Si pur si simplu nu mai stim cum si/sau la ce sa ne pregatim…noi la profilul real se presupune ca ar trebui sa dam bacul la o materie la alegere, dar vor sa’l schimbe sa dam la toate 4 sa nu mai alegem, iar noi o sa fim complet nepregatiti pentru ca efectiv nu stim ce format o sa aibe bacul nostru pentru ca numai anul acesta sau facut foarte multe modificari” . Bine va dati seama ca nu a zis asa…dar am pus ghilimele  ca sa se inteleaga ca asta a fost problema pusa de ea si cam asa a sunat. Ce spune prefectul nostru? Iar nimic concret, ba chiar nu’mi spune nimic. In fine…continuam si ajungem la partea cand el ne spune ca este al 3’lea sau al 4’lea prefect al judetului de anul asta…dup ail lamureste cineva ca e abia al 3’lea, dar anul nu s’a terminat si ca el nu poate decat sa ne sustina si bla bla bla, dar nici el nu stie foarte in domeniu…pentru ca el …ca sa vezi chestie interesanta…este defapt medic veterinar. Si de la un medic veterinar a ajuns el ditai prefectul judetului nostru. Si ca a fost foarte suprins, ca nu a putut sa doarma 2 nopti cand i s’a facut propunerea, ca nu stia ce sa faca…bla bla bla .
Deci…tot asa…nu le am cu politica delco, dar absolut deloc…DAR totusi…cum dracu ajungi tu omule de la un amarat de medic veterinar un ditamai prefectul? Ca asa ma duc si eu …fac spiru haret la fara frecventa, dau si un master tot la fara frecventa si dupa ma duc sa ma fac prefect…sau ce zic eu prefect…ditamai presedintele de tara! 

8 comentarii:

  1. Altii au ajuns mai sus si din mai putin ;)
    A pupat si el pe unde trebuie...asa a ajuns. Nu asa ajung majoritatea?
    Dar oricum, o sa va tina minte dupa cat l-ati terorizat cu intrebarile voastre. De unde sa stie un prefect ce l-ati intrebat , ma refer la chestia cu BAC-ul)? Asta chiar n-avea de unde sti. Nu stiu nici inspectorii scolari in momentul de fata, cred... ;)
    Cat despre locurile de munca, asta da...aici trebuia sa stie ceva.
    O sa va tina minte :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))) Doamne, ce idei le mai vin in cap :D ... a gasit personal bun in incinta liceului, e mai ieftin si isi poate pastra restul in buzunar, dar sigur nu s-a asteptat la asaltul ala :))))) as fi dat orice sa-i vad fata :D :D :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @Elly Ba da, asa ajung majoritatea, dar nu recunosc, el macar a fost sincer si a zis ca nu stie nimic concret legat de functia pe care o are dar ia pe unu' si pe altu' cu el la intalniri. L'am intrebat si de bac pentru ca el ne tot povestea despre facultati si pentru ca asta era subiectul intalniri practic...invatamantul. Trebuia, dar nu, nu stia nimic:)) a evitat subiectul si a raspuns la fel ca si la intrebarea despre bac cu totul despre altceva:))

    RăspundețiȘtergere
  4. @OchiiVerzi Mai ieftin? Pe moca chiar:))Nu, chiar nu se astepta:)) dar dupa insistentele unui profesor a trebuit sa ne primeasca pentru ca nah..doar asa era intelegerea, nu?:)) Era destul de nedumerit saracul :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca ciobanul a ajuns europarlamentar, nu vad nimic rau in faptul ca medicul veterinar este prefect. Omul a candidat, iar voi l-ati votat. :-P

    RăspundețiȘtergere
  6. @Vienela nu'mi amintesc sa se fi facut 3 alegeri anul asta, sincer:))plus ca omul a spus exact asa "cand am fost intrebat daca vreau functia..." ..deci:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Nimic nu ma mai mira :)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere