6 august 2012

Saptamana trecuta am stat 4zile (de luni pana joi) la munte si aici am avut parte de o imbratisare complet neasteptata. Dar pana acolo trebuie sa fac putin incalzirea ca sa intelegeti. Deeeci incep prin a spune ca am fost la munte cu cortul cu parintii si un unchi (cam asa mergem noi in general). Asaaaa…prin 2008 am vazut ursul sau mai bine spus au vazut ursul pentru ca mie imi era rau si adormisem, dar ursul nu a vrut sa’i bage in seama chiar daca fratemiu(a fost si el cu noi atunci, de data asta a lipsit) si tata au alergat pana in padure dupa el cu lanterne. In 2009 nu a mai vrut ursul deloc sa’si faca aparitia prin zona si de atunci pana acum asta nu am mai fost la munte din diverse si diverse motive.
Anul asta eu am spus ca nu ma las si nu ma las pana nu vad ursul! Si asa a fost. Chiar in prima seara (luni seara) pe la ora 10 si ceva a trecut ursoaica cu cei 2 pui, dar nu a vrut sa ne bage in seama a trecut nepasatoare printre toate masinile care o claxonau si o orbeau cu farurile catre tomberoanele pe care le’a devastat. Am mai asteptat ce am mai asteptat, dar nu a mai vrut sa se intoarca sa o mai vad macar o data si aia care umblau cu masinile dupa ei se linistise asa ca am zis sa intram si noi la somn ca ne trezisem de dimineata, drum lung, aer de munte, etc etc. Dupa pe la 12 fara ceva se tot auzea cum se juca cineva cu o sticla si o tot apasa si scotea zgomot …eu crezand ca e tata ii zic sa termine cu sticla aia ca adormisem si eu …si imi spune mama ca nu e el ca doarme. Ooke…o las asa si sa ma intorc la somnul meu ca visam frumos, dar dupa 5 minute incepe iar zgomotul si se lasa si ceva pe cortul meu…ma gandesc ca e un caine si ma intorc pe partea cealalta, dar dupa iese tata afara si il aud cum spune “hai du’te la mamitica ta” evident glumet cum il stiu eu pe tata am crezut ca face misto mai ales ca dupa intra sa ma scoata si pe mine afara sa ii vad pe ursuleti ca sunt aia 2 mici langa corturile noastre si se joaca si evident i’am zis ca eu nu ies in geru’ alas a vad un caine, dar pana la urma ies si am vazut ca surprinzator chiar erau cei 2 pui care se jucau pe langa cort si au coborat in rau la ursoaica in momentul in care am iesit noi. Dupa am mai stat si ne’am uitat la ei pana s’au dus in padure si mi’a zis tata ca i’a vazut cum rodeau ei sticlele nu cainii si atunci mi’a picat mie piatra in cap ca nu a fost caine ala care s’a lasat pe cortul meu ci unul dintre ursuleti. Am vazut cum au facut praf 2 sticle (una cu apa plata si una de suc), dar totusi am apreciat ca au fost destept…nu au spart ci au desfacut dopurile...de spart au spart totusi o doza de bere (alcolistiiii) . 



Dupa ne intoarcem la somn. Pe la 2 juma simt ceva greu cum se lasa tot mai tare pe picioarele mele deschid ochii si in cateva fractiuni de secunda realizez unde sunt si ca ala e un urs asa ca ii zic lu tata “tati iesi afara ca s’a urcat iar ursu’ pe cortu meu” …nu stiu exact de ce am zis asta , dar am zis, probabil sa iasa sa’l vada si el ca prima data a crezut ca glumesc. Imediat dupa ce ii zic eu lu’ tata sa iasa se aude cum tipa mama la el sa sara repede ca a intrat ursul in cort. Dar nu a stat prea mult pentru ca a spart si salteaua si a iesit aerul ala rece brusc sper el si probabil s’a speriat, dar in fuga lui a dat un dos si la cortu’ lu unechiu si s’a trezit si el a tipat a pornit alarma la masina, dar pana sa porneasca el alarma si sa iasa cu spray’ul lacrimogen (arma letala) tata deja era afara cu arma lui letala(toporasul) si nici urma de urs asa ca imi zice ca am visat eu urat. In momentul ala dau si eu sa ma ridic si sa ies afara pentru ca nu ma deranjasem nici macar cat sa’mi schimb pozitia…si in momentul in care m’am ridicat in genunchi vad ca salteaua mea era la pamant si il intreb pe tata “daca am visat de ce e salteaua lasata de tot de stau pe pamant?” Atunci a inceput el sa dea roata la cort si a gasit asta:

Ditai gauroiu in cort si saltea…atunci m’a crezut ca venit ursul si m’a luat in brate. Dar a fost un urs putin cam nesimtit…adica eu il inteleg ca a vrut sa ma ia in brate, sa batem palma, dar era suficient sa ma anunte ca a venit ca ieseam eu afara la el nu trebuia sa’mi strice casa.
Si numai bine a venit Guleratul (asa era botezat unul dintre ursii de acolo) si mi’a lasat o urma de gheara ca seara inainte de culcare vorbise tata la telefon cu o matusa sa o intrebe ce specialitati stie sa’i faca din gheara de urs…marti dimineata a sunat’o sa’i spuna ca nu i’a retezat gheara sa’i faca sarmale si a intrebat’o ce poate sa’i faca din URMA de gheara de urs si in momentul ala a inceput sa rada la fel ca toti ceilalti pe care i’au sunat si le’a povestit ca m’a luat ursul in brate. Dar la fel ca toti ceilalti dupa ras au inceput sa ne spuna sa plecam de acolo.
Ce e drept a fost si putin noroc…eu cel putin asa consider…ca a fost si ceva noroc acolo…De ce consider asta? Pentru ca ursul a dat cu gheara la 1,5-2 cm de piciorul meu si pentru ca eu in mod normal dormeam cu capul in partea aia nu cu picioarele. Acum poate e doar mintea mea care vrea sa creada asta, dar asta cred…ca a fost si putin noroc acolo…pentru ca daca imi nimerea piciorul le tragea pe amandoua pentru ca le tineam incrucisate si mi le sfasia sanatos, iar daca imi prindea capul…apoi nu mai plecam de la munte.
Dar cum lu’ tata nu i’a placut de el a stat de paza pana la 5 si ceva-6 cand s’a luminat afara si de atunci in fiecare seara ca nu cumva sa se mai intoarca sa ma ia in brate ca lui nu’i place sa’l faca un ginere.
Si acum mai pun cateva poze si asteptati filmul pentru ca a spus bine un unchi de’al meu…exista filmul dansand cu lupii eu o sa’mi fac un film ‘dormind cu ursul’’
Si cam asta a fost imbratisarea mea complet neasteptata si in acelasi timp peripetia de la munte de anul acesta.







28 de comentarii:

  1. Cred ca a fost super .... eu ador muntele si mai ales cand ma duc cu cortul :X Fabulos :X Seara faina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar a fost:)) doar ca dupa a trebuit sa dormit toti 3 pe o saltea:(

      Ștergere
  2. Ursuletii sunt pufosi :X

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-am zis ca voia sa te ceara de sotie , doar ca era timid , s-a fastacit si tu ai inteles altceva:))).
    Miss youuu <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce e posibil, dar daca tata nu l'a vrut de ginere ce sa'i fac?:(

      Ștergere
  4. :)))) e amuzant pana nu mai e amuzant. Oricum din cate am citit, a fost ca in filmul ala "The imaginarium of Dr. Parnassus" ... pana v-ati lamurit daca a fost, daca nu a fost, cine a glumit si cine nu s-a facut dimineata.

    A fost funny faza cu "sa iasa cu spray’ul lacrimogen (arma letala) tata deja era afara cu arma lui letala(toporasul) si nici urma de urs" :)))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost si mai funny planurile de atac de dupa:)) pentru marti seara erau pregatiti :)) Unechemiu ii dadea cu spray lacrimogen in ochi dupa venea tata cu toporasul sa'i dea in cap si la sfarsit il cioparteau :))

      Ștergere
  5. Super tare. Abia astept sa-mi fac si eu timp sa ajung la munte cu cortul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am eu un avocat bun, daca vrei sa dai ursoaica in judecata pentru furtul apei si distrugerea cortului si a saltelei. :))
    In secunda doi eram acasa, daca aveam un asemenea musafir in miez de noapte. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa tin cont:)) L'am avut pe tata paznic in noaptea aia si dupa facea impreuna cu unchemiu :)) Dar nu pot sa spun ca a fost chiar un musafir nedorit:)) adica tot am vrut eu sa'l vad nu? el a venit si m'a luat in brate:))

      Ștergere
  7. Eu iubesc muntele :D Intotdeauna ma simt bine cand sunt inconjurata de natura,dar cred ca ai trecut prin niste emotii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost, dar pentru mine cel putin au fost placute:)) adica chiar imi doream sa vad ursul...nu sa'mi distruga cortul, dar intra la victime colaterale:))

      Ștergere
  8. Misto faza cu cortu' :)) se pare ca te-ai distrat

    RăspundețiȘtergere
  9. Iubesc mubtele, iubesc vacantele "altfel", dar nu am avut curaj vreodata sa merg cu cortul! si tocmai din pricina musafirilor nepoftiti! si asta pt ca locuiesc intr-o zona in care impartim strazile cu ursii!..dar bine ca nu ati patit nimic!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cu familia numai cu cortul merg si la mare si la munte:d Nu am patit nimic...doar m'a luat in brate:"> dar ce e drept e drept..cum am zis si eu consider ca este si putin noroc la mijloc

      Ștergere
  10. N-as prea mai fi avut chef sa staupe acolo stiind ca vin ursii :)
    Bine, eu nici cu cortul n-as pleca ;) Never ever.
    Am vazut si eu ursul acum vreo 3 ani, la intoarcerea de pe Transfagarasan. O ursoaica si un ursulet. Erau draguti...ca erau mai departe :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi cu cortul mergem in general...stiam ca o sa fie si ursi, dar nu ne gandeam ca o sa se apropie atat de tare:)) Da, chiar erau draguti si de aproape chiar si mai draguti:p

      Ștergere
  11. Acum cativa ani am fost intr-o tabara la munte si au coborat ursii pana in spatiul taberei. Toata tabara era alarmata dupa vizita ursilor. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi eram agitati, unii pentru ca vroiam sa'l mai vedem(in special eu:)):">), iar altii erau agitati in sensul de speriati;))

      Ștergere
    2. Eu n-am apucat sa vad niciun urs, din pacate. :))

      Ștergere
    3. Data viitoare o sa fi mai atent;))

      Ștergere
  12. Anul acesta am in plan sa merg si eu la munte cu cortul. Cu siguranta voi vedea si eu macar un urs:)) Preventiv, voi lua bere in plus, ca sa ii ametesc putin:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt niste alcolisti :)) trebuie ceva mai multa bere in plus ca sa'i ametesti;)) si taria nu le place:)) ca langa bere si apa era si o sticla de visinata, dar de aia nu s'au atins:))

      Ștergere