31 august 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , ,

Este cineva care are cont de facebook si nu a fost “asaltat” pe chat sa dea like la nu stiu ce pagina, poza, etc? Si nu, nu ma refer la prieteni…nici la aia care cer in gluma, nici la aia care cer serios…ma refer la necunoscuti. Facebook e site de socializare deci refuz sa cred ca toate persoanele care le ai la prieteni iti sunt cunoscuti si prieteni. Nu zic nici ca ai persoane complet necunoscute…poate le sti din vedere si asa mai departe. Dar cum e cand o persoana din asta pe care o sti doar din vedere sau pe care o ai la prieteni dintr’un motiv sau altul intra pe chat frumos si primele cuvinte care ti le adreseaza (vreodata, nu in ziua respectiva) sunt milogeala. Da! Intra pentru prima data intr’o discutie cu tine si iti cerseste like’uri. Pay cum sa’ti zic eu …mi se pare penibil! Sincer…mi se pare absurd.
Stiiiiu…multe lucruri mi se par absurde cand vine vorba de facebook, dar ce sa fac daca asta e cruntul adevar?
Si ce ma mai enerveaza pe mine la milogeala asta…ca daca nu le raspunzi…pur si simplu nu ii bagi in seama incep si te streseaza…adica insista si insista si iar insista! Si in momentul ala ai doua variante: ii injuri pana iti amortesc degetele sau te plictisesti oooori le dai block. Da…te duci si le cumperi un bloc(trebuia sa spun asta!!…sa si explic: cand cineva m’a intrebat cum poate sa scoata pe cineva din lista de facebook tot din motivul ca il stresa pe chat si ii punea tot felul de chestii aiurea pe wall i’am raspuns frumos ca poate sa’i dea restrictii, sa il sterge sau ii da block…si vorbind la telefon persoana respecitva a inteles sa ii dea un bloc si ma intreba nedumerita cum adica sa’i dea un bloc ce magnat cred ca e?) . Asaaa…acum revenind. Like’ul pe facebook este pentru a arata cuiva ca iti place o poza, o melodie, etc etc., dar normal cum facebook’ul tinde tot mai mult sa devina hi5 este populat de tot mai multi smecherasi si printese care cred ca tot ce zboara se mananca  exista sute de pagini care isi fac like’uri din tampenii cu ajutorul acestor copiii facuti in eprubeta care dau like la orice si cred ca facebook’ul rezolva orice: le da tablete, iphone’uri, smartphon’uri,etc pe mocaaa sau defapt pentru un like/share si ca facebook’ul este fundatie de binefacere si doneaza sute de euro pentru salvarea copiilor imbolnaviti in photoshop.
Spun aici pentru toata lumea! Eu dau like doar la ce imi place nu la ce mi se cere…nu, nu o sa dau like la o pagina doar pentru ca imi cere adminul asta daca nu imi place…nu o sa dau like la nu stiu ce poza daca mi se pare absurd/aberanda/o idiotenie doar pentru ca imi cere cineva. Mi se cer like’uri si chiar dau…sunt cazuri in care mi s’a cerut si am dat. Dar am dat cand mi s’a cerut pentru simplu motiv ca nu am avut ocazia sa dau inainte, adica nu vazusem si pentru ca imi place. Poate sa posteze si cel mai bun prieten al meu ceva pe facebook si sa’mi ceara like pe chat sau pe mess…daca mie mi se pare ceva aiurea si nu imi place ii spun frumos ca nu, nu dau like pentru ca e o tampenie!
Deci da, nu se aplica doar necunoscutilor…din fericire eu nu prea am in lista persoane din astea, iar cele care ajung cine stie cum si in loc de socializare vin la mine cu milogeala le dau block si delete. Da! Stiti ca sunt prin orase tot felul de afise cu “NU incurajati cersatoria!” ei bine…eu nu incurajez cersatoria de niciun fel!

17 comentarii:

  1. Nu stiu ce sa zic ... de fapt nu zic nimic :))) nu detin deci nu as putea spune ca am fost asaltata cu astfel de cerinte :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu toti cei care au multe like-uri pe facebook sunt cersetori :)) mie mi mi-a zis nimeni sa ii dau like la pagina sau poza...etc :) zi faina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am spus asta...sunte multe poze/pagini care au foarte multe like'uri pe merit..eu vorbesc doar de cei care cersesc la necunoscuti:|

      Ștergere
  3. Chiar acum cand am intrat pe facebook am primit un mesaj sa dau like la o poza la nu-stiu-ce concurs. Am dat like doar la cei care imi sunt prieteni si poate au nevoie, restul dau pas :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vreo 5 fete in lista de prieteni, pe care nu le cunosc, dar care zilnic participa la concursuri si imi cer sa le dau cate un like. M-au plictisit de moarte.
    Eu nu dau like decat daca imi place cu adevarat ceva, dar mai ales dau like pe bloguri, la articole. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact...adica pana la urma pentru asta e like'ul, nu? like=imi place...acolo se aplica atat[-(

      Ștergere
  5. In ultima vreme intru o data pe saptamana pe facebook si atunci stau cateva minute deci nu mi se poate intampla asta:))
    Dar si pe mine m-au rugat unii sa le dau like-uri :-j

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu intru zilnic sau aproape zilnic, dar stau tot doar cateva minute:))

      Ștergere
  6. Foarte , foarte adevarat! Tocami aseara le-am adresat si eu pe fb un mic mesaj. Sper ca stiu sa il citeasca , aceste persoane si sa nu ma mai dipsere!
    Stop "milogilor " si "cersetorilor" de pe FB !
    Super articol Zdwub ! Tine-o tot asa ! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este adevarul...sper ca l'au citit si l'au si inteles

      Ștergere
  7. Nu mi s-a intamplat sa am cerinte din acestea decat de la cunoscuti. Si le dau :)
    Desi, eu una, nu as cere niciodata :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cunoscuti mie mi se pare ca e altceva..acolo nu zic mai nimic, dar ma refeream la necunoscuti care cersesc:)) Probabil nici eu nu as cere:))

      Ștergere
  8. Ce vrei mă...fiecare epocă cu vitaminele ei!
    În asta e-urile au funcţie de îngrăşământ.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Din fericire, am invatat inca de la inceput sa accept si sa adaug doar persoane care le cunosc personal. Nici asa…nu este sigur, dar macar imi pastrez pagina curata si ordonata.

    RăspundețiȘtergere