6 iulie 2012

Chiar ii dau dreptate in totalitate celui care a scris asta :

http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/social/citeste-scrisoarea-de-protest-a-unui-tanar-care-a-dat-bac-ul-43253.html

Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! – aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul – eu le spun doar atât – RUSINERuşine tuturor!
Ruşine pentru că aţi ajuns să daţi vina pe o generaţie crescută de voi, arătată cu degetul acum tot de către voi! Ruşine sistemului care ne-a crescut! Ruşine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!..."

9 comentarii:

  1. Eu sunt ceva mai moderat in afirmatii. E si o vorba, cine se scuza se acuza. Mass-media nu arata cu degetul un om ci o generatie. Nu trebuie sa ii fie rusine celui care spune generatia facebook. Cat despre celelalte, etnobotanisti, ratati, idioti - astea sunt subiective si introduse gresit in context. Rusinea asta o simte fiecare in parte. Vina nu putem spune ca e colectiva. Totul tine de obiectivitate. Din punctul meu de vedere, aceasta scrisoare (in privinta careia am mari dubii legate de autor)e mult prea subiectiva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ii dau dreptate inclusiv cand spune "Ruşine nouă, vouă, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!" pentru ca ei numind o intreaga generatie "generatia facebook, generatia etnobotanistilor, generatia ratatilor si generatia idiotilor" fac o generalizare care dupa parerea mea chiar nu isi are rostul

      Ștergere
    2. Mi se pare normal sa se faca generalizari. Asa se intampla si cu absolventii Universitatii Spiru Haret, sunt aruncati "la gramada" alaturi de dobitoci care au urmat cursurile acestei universitati (care nu a avut o metoda de filtrare a prostiei). Insa, e treaba fiecaruia sa demonstreze ca nu e asa cum spun ceilalti, nu iesind si plangandu-se in public ci prin rezultatele muncii sale.

      Ștergere
  2. acum câțiva ani, eram alții numiți cam la fel; primii care dădeam bac grilă. cam din aceleași motive. și da, ne-am revoltat, am crescut, ne-a trecut, n-am fost nici primii, nici ultimii. doar că toți ne simțim ”primii discriminați” la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat...cu siguranta nu este nici primul si nici ultimul caz de acest gen...insa anumite persoane care chiar ar trebui sa taca si sa'si pastreze opiniile pentru ei fac generalizari idioate, iar o mare parte dintre ministrii care fac dezacorduri grave inclusiv in reportaje tv nu sunt capabili sa treaca acest examen...dar totusi ei o sa ia o nota mai mare decat tata floarea de la radio sant care comenteaza in continuu si face generalizari tampite impreuna cu cei de la putere

      Ștergere
  3. E o problema cu intregul invatamant. Mama a fost cadru didactic, acum e deja la pensie dar e ingrozita de ceea ce vede ca se intampla. Nu e vina copiilor, ori e foarte mica, in sensul ca daca li s-ar oferi ceea ce trebuie altfel ar sta lucrurile. Pana ce societetea in ansamblu nu se insanatoseste...va fi o nebunie. Din pacate.
    Cum a fost la bac? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe de o parte este si vina copiilor, dar totusi...ce sa mai intelegem si noi cand programa se modifica de la an la an?...Mersi ca m'ai facut putin mai mare:"> inca nu am dat bacul :)) dar sincer incepe sa'mi fie frica sa'mi imaginez ce o sa fie pe vremea asta (sau cateva saptamani in urma) peste 2 ani

      Ștergere
  4. LA noi se promoveaza prostia tot mai mult. E normal sa fie astfel de rezultate.

    RăspundețiȘtergere