3 mai 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , , ,

Exista un tipar anume pentru bloggeri? Ca sa poti fi blogger trebuie sa indeplinesti niste criterii, de exemplu sa ai 1,80m, 80kg, brunet, ochi caprui si ochelari? Daca exista imi doresc sa’mi fi spus si mie cineva inainte sa ma apuc sa scriu aici…Care e faza? Cine spune ca un blogger trebuie sa fie neaparat asa sau asa? E atat de importanta persoana din spatele blogului?
De exemplu daca tu (da, tu care ma citesti acum pe mine) citesti un blog foarte des…intri de 2-3 ori pe zi, esti abonat la postari si la commentarii, esti un cititor fidel in adevaratul si profundul sens al cuvantului si intr’o zi vezi printr’un commentariu sau intr’o postare sau la rubrica “despre mine” ca persoana din spatele blogului nu este asa cum ti’o imaginai tu. Adica poate tu iti imaginai pe cineva de 18 ani, brunet/a, ochi caprui, inalt/a, etc…si afli ca defapt este mai mare/mic decat credeai tu, ca nu este brunet/a ci blond/a sau roscat/a , nu are ochiii caprui ci verzi/albastrii…nu e inalt/a e scund/a , etc…in cateva cuvinte complet diferit decat ce iti imaginai tu. Ce o sa faci? Iesi de pe blog in cea mai mare graba, aproape nici nu mai poti sa nimersti “x” in viteza aia, te dezabonezi de la postari de la commentarii de la tot si stergi siteul din arhiva browserului, nu?
Nu conteaza ca iti place cum scrie persoana aia, nu conteaza ca te regasesti in ce scrie persoana aia, nu conteaza nimic…nu e asa cum iti imaginai tu, asta e singurul lucru important….nu se incadreaza in acel tipar, nu? 
Intrebare fara raspuns…cu ce afecteaza? Daca persoana respectiva nu arata cum credeai tu sau nu lucreaza unde credeai  tu sau nu are vocea cum credeai tu….ce conteaza toate astea? Le vezi pe blog? Pana acum ti’a pasat? Nu ti’a pasat ca intrai si citeai, comentai si ce mai faceai tu pe acolo.
Eu sunt de parere ca bloggerul spune mai mult prin cuvinte decat printr’o poza. Pentru mine conteaza mult felul de a fii al unei persoane…conteaza mai mult decat aspectul…si cam asa e si la bloggeri…ei isi spun sentimentele, isi deschid si descarca sufletele.
Daca vrei sa cunosti pe cineva mai bine e normal sa’i ceri si o poza …macar de curiozitate, dar daca esti un cititor adevarat nu o sa pui accent pe altceva, o sa’ti pastrezi in continuare convingerile si parerile pe care le aveai inainte sa vezi si latura asta a bloggerului.
Buuun…altceva….nu sunt de accord nici cu vorba aia care tot circula …despre faptul ca bloggeri nu au viata sociala, nu au viata offline…pai daca nu am o viata sociala, daca nu traiesc si in offline cum pot sa vin aici si sa scriu despre ce mi se intampla? De unde scot sentimentele si trairile astea daca nu din viata de zi cu zi? Si prin viata de zi cu zi nu ma refer la cea online…ma refer la viata reala,  viata offline.
Nu stiu daca exista un tipar pentru bloggeri, dar mai mult ca sigur eu nu intru in el. Eu sunt eu (si asta imi ocupa cam tot timpul) si nu fac parte din niciun tipar online sau offline.  Si pentru mine aici, in blogosfera toti suntem o echipa….imi este greu sa ma adresez cuiva pe blog cu “dvs” pentru ca imi vine peste mana sa scriu asa in comentarii. De ce? Nu pentru ca nu am educatie…pentru ca am cei 7 ani de acasa, dar imi vine mai greu sa ma exprim asa si in comentarii pentru ca poate pe bloggerul respective nu are varsta pe care mi’o imaginez eu si dupa cine stie ce crede…sau daca initial vorbeam la per-tu  si ulterior aflu ca persoana respectiva este mai in varsta decat mine si ar fi frumos si normal din partea mea sa’i vorbesc cu dumneavoastra nu pot …de ce? Pentru ca deja am inceput sa i ma adres cu “tu”.
Asa ca imi cer scuze daca cineva se simte jignit ca nu’i vorbesc cu dumneavostra cand ar fi cazul si daca este cineva care doreste acest lucru sa’mi spuna si se rezolva. 

12 comentarii:

  1. Aprob pe Aniela ... nu poate sa existe asa ceva... :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca mai sunt persoane care cred acelasi lucru:)

      Ștergere
  2. Cei care vor poza mie imi dau impresia ca se cred pe site-uri de matrimoniale. Cui ii pasa daca sunt blonda sau bruneta, grasa sau slaba, bogata sau saraca? Ma uit si eu la profil sa aflu amanunte despre persoana care scrie pe blog, dar o fac din simpla curiozitate sau ca sa-mi verific intuitia. Uneori nici nu-mi dau seama daca cel ce scrie e barbat sau femeie, daca articolul este scurt si scris impersonal. Comentez si eu pe bloguri unde scriu oameni mai in varsta decat mine, dar le spun pe nume. Politetea pentru mine inseamna altceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din curiozitate ma mai uit si eu uneori, dar nu afecteaza cu nimic cand aflu varsta...citesc in continuare daca imi place ce gasesc acolo...iar legat de politete,in blogosfera tind sa cred ca suntem mai mult egali:d

      Ștergere
  3. Da, mai ales ca cer doar pozele fetelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok, si daca fata respectiva nu este cum ti'o imaginai tu ce se intampla?:-? Adica cum reactionezi?

      Ștergere
  4. dar nuuuuu-i stress! vorba unei prietene! :) indiferent ce zic sau cred altii, pe tine nu trebuie sa te afecteze parerea lor! tu scrii pt tine si pt prietenii tai! si apoi, daca sunt atat de superficiali incat sa puna eticheta omului doar pt aspectul fizic...atunci si mai bine! prostii ies in evidenta mai repede si pot fi ignorati mai usor! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Scrii pt tine si pt prietenii tai" asta a fost in mintea mea inca de cand am hotarat sa fac blogul...scriu pentru mine si cine mai vrea sa citeasca..cine nu...nu'i bai:))

      Ștergere
  5. Draga mea, care te-a suparat? Ia sa-l dai pe mana mea...mort :))
    Sa mai si glumim.
    Nu-ti mai face atatea probleme. Cui ii place ceea ce scrii, bine. Cui nu, iar bine.
    Respectul se masoara prin altceva, nu prin acel "dvs". Vorbesc cu dvs. in lumea reala, unde sunt alte relatii. Aici suntem camarazi, colegi...ca la scoala. In mod normal, fiecare putem invata cate ceva de la celalalt, cu conditia sa stim sa nu fim infatuati si aroganti. Chiar si cei mari (ca varsta) de la cei mai mici pot invata. Blogging-ul nu-i o meserie, e o stare mai mult.
    Si, are dreptate vienela, eu, de pilda, primesc declaratii de dragoste infocata pe FB...Ce pot face altceva decat zambi?
    Nu, nu exista niciun tipar...ca de la asta pornisem.
    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m'a suparat cineva anume...aveam intrebarea asta cu tiparul pentru bloggeri in minte de mult pentru ca tot aud "bloggeri nu au viata" ...in legatura cu scriu pentru cui ii place ...este foarte adevarat..cui ii place citeste cui nu..problema lui :))...tot la sentimentul asta de colegialitate ma gandeam si eu si il am aici, in blogosfera.
      Si chiar a fost o duminica "interesanta", dar multumesc de urare:)

      Ștergere