9 mai 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , , ,

Ce tara mai are legi penibile ca a noastra? Cum de un caine are voie sa treaca granita, fara buletin, acte de la veterinar si restu’, iar eu , cu buletin si cu un parinte nu pot?
Am vrut acum o saptamana si putin sa trec granita la bulgari cu masina, cu tata si niste prieteni. Buuun…avand in vedere ca eu stau in Slobozia am facut cateva ore pe drum pana la Giurgiu. Pe drum am dat peste tot felul de soferi
D’aia care intrau ca taranii fara sa se asigure, fara nimic doar se bagau pe unde aveau ei chef. Okee…pai bine frate te bagi asa ca idiotu’ in fata omului? Esti parcat am inteles, dar cand iesi din stationare eu stiu (ca pasager, viitor sofer) ca trebuie sa acorzi prioritate nu ca primesti prioritate. Acum poate nu stiu eu bine, nu sunt inca sofer, dar din cate am vazut, citit si eu …parca asa era.
D’aia care depaseau pe linie continua si iti taiau calea…se intorceau pe banda foarte brusc si foarte aproape de noi. Altii care dupa ce depaseau mergeau pe contrasens pana venea o alta masina din fata prea aproape.
D’aia care mergeau prea incet sau prea tare…da…am vazut si un mosulica, care mergea cu cred 40 km/h pe camp, nu in localitate. Altii care mergeau cu 100 km/h in localitate. Si tot asa…am vazut tot felul de soferi…care mai de care…dar din fericire am ajuns la Giurgiu intregi…fara incidente in care sa fim implicati activ sau pasiv.
Buun…suntem la Giurgiu…in vama…eram 5 persoane si un caine…dam buletinele…se uita ala ce se uita dupa care intreaba de procura pentru mine. A iesit tata afara din masina sa vada care e treaba…de ce imi trebuie procura daca sunt cu el?...Ei bine se pare ca imi trebuia procura si de la mama…pentru ca nah cine stie…probabil tata voia sa ma fure de la mama, sa ma duca afara din tara si continuarea este foarte mare daca stam sa ne gandim, nu? Asta ar fi explicatia…dupa mintea mea inceata cel putin. Inteleg faza asta cu procura cand iesi singur, sau ma rog nu singur, dar cu alte rude, sau daca ai parintii divortati si esti in custodia celuilalt, nu cel care te insoteste. Asa parca ar avea sens, nu?
In fine…nu si nu domle nu pot sa trec doar cu tata fara procura legalizata si toate stampilele si semnaturile si tampeniile pe ea de la mama…Deci ne’am intors frumos…am stat o noapte in masina…si a doua zi m’am intors cu altcineva…bineinteles nici la intoarcere nu a fost drumul mai lipsit de asa zisii “soferi de soferi”. Dar asta e…poate altadata…pentru ca traim intr’o tara in care un caine are voie sa treaca granita fara sa aiba niciun act (da…si cainii au acte…buletin, chestii din alea de la veterinar ca are sau nu vaccinurile facute)…iar eu …cu acte si cu un parinte insotitor nu am voie. Romania? Chiar ea…
Lumea Auto iti face plinul lunar! Cumpara orice produs si esti inscris automat in campanie! Campania se deruleaza lunar si castigatorul este extras lunar pe data de 1 a fiecarei luni.”

6 comentarii:

  1. Am patit si eu acum cativa ani, noroc ca stiam deja care e legea. Desi sunt despartita de multi ani de tatal copilului si copilul mi-a fost "incredintat spre crestere si educare", am avut nevoie de acordul tatalui ca sa il pot duce in Italia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu in urma cu cativa ani am trecut doar cu buletinul...dar in situatia ta ...mi se pare si mai aiurea, sincer:)) adica copilul iti este incredintat tie prin lege..

      Ștergere
  2. Eu indiferent ca am fost cu mami sau cu tati..am avut nevoie de procura,de la ambii:))Mie imi convine sincer!Imi place legea asta:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi se pare o prostie...un caine are voie, dar eu nu:))

      Ștergere
  3. cainele e caine:D tu esti tu ;))

    RăspundețiȘtergere