26 aprilie 2012

Posted by Zdwuby | File under : , , , , , , , , , , , ,
Sunt o persoana careia ii plac animalele. In apartament am 3 papgali(+2 doar scosi din ou pe care am zis inca sa nu’i numar ca au doar 2 zile)…dintre acestia unul este tot timpul cu mine, sta in camera mea si este mereu deschis, intra si iese cand vrea penele lui si face tot ce vrea in camera asta, in restul casei mai putin, dar in camera asta cam este sef. Asaaa…o sa povestesc si despre el intr’un articol separat(pentru ca este foooaaarte mult de spus despre el).

La tara, la bunici am 3 caini, unul are aproape aceiasi varsta cu mine(cu 2-3 ani mai putin)…l’a adus bunicul de pe camp(da, nu e de rasa…si?) cand stateam acolo si aveam 2-3 ani…doar ii daduse ochii…si l’am crescut cu mare drag si grija. Pisici…la astea nu le stiu numarul, sincer, pentru ca tot vin si pleaca cand vor ele…nu stiu sigur care sunt ale noastre si care sunt ale vecinilor.
Imi place sa ma joc cu animalele…mai ales cand sunt micute…Dar dupa cum suna titlul nu despre asta voiam sa vorbesc. Acum cativa ani(mai multi ce e drept) am avut un “mic incident” cu un caine…si de atunci imi este usor peste mana sa mai am “incredere” in cainii straini. In fata scarii mele este un parculet…foarte populat de caini si pisici…sincer uneori am impresia ca stau intr’o crescatorie de caini si pisici, dar asta este alta treaba…pana nu de mult nu am prea avut treaba cu ei…cu unii chiar ma jucam(veneau singuri la mine cu o privire foarte rugatoare “joaca’te cu miiinee:o3”), pe altii insa incercam sa’i evit pe cat mai mult posibil.
Unde tot vreau sa ajung? La hingheri! Acum ceva timp au venit hingherii in parc si in parcarea din jurul blocului sa adune cainii…ce credeti ca au facut defapt? Erau 6-7 catelusi, de cateva saptamani, pe aia i’au luat…De ce? Pentru ca doar pe ei au reusit sa’i prinda…ceilalti au luat’o la fuga si s’au ascuns ba in tufisuri, ba sub masini, ei stiu pe unde…si hingherii ce s’au gandit ? “lasa’i in colo de caini…am luat 6-7 catelusi gata…pe aia ii lasam in pace”. Pay bine ma omule…daca tot ai venit sa iei cainii de ce nu’i iei? Ce faceau catelusii aia? Abia invatase sa mearga…nu stiau nici sa latre bine …ce faceau aia? Nimic…pe cand aia mari marie, latra si alearga pe toata lumea! Care e logica voastra? Luati cainii care nu fac niciun rau nimanui (bine, sunt de acord ca i’a dus la un adapost…dar sa fim seriosi…cum au grija de ei acolo? Cred ca mai bine aveau grija oamenii din scarile de aici…ca fiecare cand venea acasa sau pleca undeva si ii vedea parca erau prea simpatici sa’i refuze si le dadea un colt de ceva acolo) si ii lasi pe aia care chiar reprezinta un pericol sa se plimbe cum vor ei pe aici.
Eu acum in fiecare dimineata si dupa’amiaza trebuie sa ocolesc ca sa ajung la scara…de ce? Pentru ca nu pot sa o iau prin parc…cum intru cum sar cainii sa ma latre si alerge…nu fac asa la toti…dar pe mine “ma iubesc”…de ce? Nu stiu…stiu doar ca nu conteaza unde sunt…cand ma vad incep sa latre sis a alerge spre mine(si nu, nu alearga de bucurie). Pe astea de ce nu ii ia hingherii? M’am saturat sa ocolesc in fiecare dimineata cand ma duc la liceu cu ochii intre deschisi sau cand vin dupa’amiza cu stomacul lipit de sira spinarii cautand mancare si un pat 4 scari degeaba…

6 comentarii:

  1. In primul rand ai un papagal superb:x
    In al doilea rand trebuie sa te feresti de cainii aia rai:-s
    Daca vor sa te muste nu e de bine:-s

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi frumos:) si el iti multumeste in logica lui..a spus "miky" cand i'am citit:))
      Si la 2...am inceput sa ma plictisesc sa tot ocolesc...:|...nu e de bine...dar ce sa fac daca "ma iubesc"?

      Ștergere
  2. Si eu am probleme cu cainii si culmea e ca tocmai curtea spitalului este plina,ce ziceti de asta??? Si Primaria draga de ea nu are de gand sa faca nimic! Au si venit vreo doua persoane muscate de caini culmea tocmai in curtea spitalului! Noroc ca era aproape doctorul de ei, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect:)) macar e doctorul aproape=)) ...e aiurea..cineva ar trebui sa ia masuri...masuri reale...

      Ștergere
  3. Uite, am găsit aparatul care emite ultrasune şi alungă câinii:
    http://www.shopmania.ro/autoaparare/p-dog-chaser-aparat-ultrasunete-impotriva-cainilor-agresivi-11755486
    sau
    http://www.econvenabil.ro/magazin-cadouri/aparat-cu-ultrasunete-impotriva-cainilor-agresivi-ad100-276?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
    Poate te ajută :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M'am gandit la ceea ce ai spus..si am vazut ca sunt si aplicatii pentru telefon, dar ma gandesc...daca mai rau ii enervez? Atunci clar am dat de ala cu coarne :))

      Ștergere