20 aprilie 2012

Nu sunt inca sofer cu acte in regula, mai am putin, dar consider ca este bine daca incep si eu sa ma pregatesc si sa ma informez despre anumite lucruri legate de domeniu. De exemplu despre anvelope. Anvelopele sunt foarte importante si trebuiesc schimbate la un anumit interval de timp…pe langa faptul ca trebuiesc schimbate in functie de anotimp dupa noua lege…iarna anvelope de iarna, vara anvelope de vara. Daca sunt uzate reprezinta un pericol pentru sofer si pasajeri…nu conteaza ca nu ai probleme la motor sau la frana…daca anvelopele sunt uzate frana o sa fie pe distanta mai mare, mai incet, deci risc mai mare de accidente.
Se stie ca “vitezomanii” sau noii soferi vor sa para mai “tari” in trafic si fac drifturi prin parcari …in general ca sa impresioneze…considera ca le da un aer de superioritate…dar aceste drifturi distrug destul de mult anvelopele, iar soferii nu prea iau in calcul asta…se gandesc doar ca sunt “cool”. Si a 2’a zi dimineata cand pleaca iar cu masina la semafor sau undeva observa ca frana nu mai tine bine…se duc la service sau cine se pricepe isi baga singur nasul pe acolo si constata ca franele sunt in regula, dar din cauza “gogoselelor” din ziua precedenta si  precendenta, si tot asa, s’au uzat prea tare anvelopele si trebuiesc schimbate.
Schimbarea anvelopelor necesita timp…trebuie sa umblii mult, sa gasesti firma care o vrei tu, sa gasesti un pret convenabil, sa stai la cozi, etc. Dupa cum v’ati obisnuit mie nu’mi plac chestiile de genul…imi place sa fac totul de pe scaunul din fata calculatorului…asa ca am intrat eu frumos pe prietenul “gogu” care niciodata nu te lasa la greu si am gasit niste un site de anvelope auto foarte util si interesant. Diferse firme, preturi variate, pentru toti “mofturosii” si pentru toate buzunarele.

Pe langa faptul ca gama este variata sunt si diverse oferte…au transport in maxim 24h(daca produsul se afla in stoc) in toata tara prin curierat rapid. Daca cumperi 4 anvelope transportul este gratis, daca cumpei 1-3 este o taxa, dar destul de mica…pentru una platesti 20 lei , iar daca iei 2 sau 3 platesti 10 lei.
Am spus mai sus ca au preturi pentru toate buzunarele, dar daca vrei ceva mai pretentios, ceva mai mult decat poate da buzunarul tau odata…nu e nicio problema. De ce? Pentru ca poti sa cumperi in rate. Plata se face in 4 rate fara dobanda. De exemplu daca suma totala este de 1000 lei…imparti la 4 si obtii 250 rata lunara .
Inca un site util care usureaza viata soferilor si le aduc anvelopele auto in fata usii, sau daca merg la service'ul lor autorizat, direct pe masina, pentru ca montajul este gratuit, se platesc doar echilibratul si plumbii (15lei/roata).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu