24 februarie 2012

Cati dintre voi stiu ce zi este azi?Si cati dintre cei care stiti ati sarbatorit aceasta zi?...Va zic eu …nu prea multi…asta este raspunsul la ambele intrebari…de ce?...pentru ca toti aleg sa sarbatoreasca Valentine’s day. De Valentine’s day magazinele sunt pline de inimioare si ciocolata, tarabele si florariile termina aproape tot stocul de flori…restaurantele au toate mesele rezervate….iar de Dragobete…in magazine se mai gasesc ratacite cateva inimioare care nu s’au vandut de Valentine’s day…tarabele si florariile nu simt diferenta foarte mare…iar restaurantele la fel.
Inteleg sa se intample asa in alte tari…dar la noi de ce? Dragobetele…asta este o sarbatoare romaneasca…de ce nu o sarbatorim? De ce toata lumea alege sa sarbatoreasca ceva eneglezesc, American in locul unei sarbatori traditionale?
Nu zic sa nu sarbatorim Valentine’s day…din contra…dar…nu inteleg de ce nu putem sa sarbatorim la fel de multi si Dragobetele? Cele doua sarbatori sunt cam acelasi lucru…doar ca una e a noastra…e a romanilor…Asta ar trebui sarbatorita de toti nu Valentine’s day…care este “de import”.
E important sa’ti arati dragostea fata de persoana de langa tine in fiecare zi nu numai de Valentine’s day sau de Dragobete. E important sa’i acorzi atentie in fiecare zi, sa’i faci cadouri …cat de mici…sa’i faci surprize…sa’i arati cat de important/a este pentru tine….Iar de Valentine’s day sau de Dragobete sa faci acelasi lucru ca in fiecare zi doar sa nu mai spui “fara niciun motiv…pur si simplu pentru ca te iubesc”…o sa’i spui “pentru ca te iubesc…si pentru ca azi e ziua noastra..ziua indragostitilor”
Nu ai nevoie de o zi speciala ca sa’i arati unei persoane cat inseamna pentru tine…iar daca alegi sa sarbatoresti o zi anume in care toti cei indragostiti isi iau inima in dinti si spun “te iubesc” persoanei de langa ei, pentru ca in general sunt timizi sau vor sa para “duri” si nu o spun….alege sarbatoarea din tara ta…esti roman…sarbatoreste de Dragobete…sau mai bine zis…sarbatoreste si de Dragobete.

Un comentariu:

  1. :)
    Ai dreptate. Ar fi trebuit, daca tot e o astfel de sarbatoare, sa se sarbatoreasca azi ziua iubirii. Ca doar suntem in Romania.
    Acum, sa spun drept, eu am aflat tarziu ca exista Dragobetele...deja se "instalase" Valentine's Day in tara...si deja aparusera revoltati care nu erau de acord cu chestia asta. :)
    Personal, nu ma intereseaza niciuna. Cum spui, iubirea ar trebui sa ne-o aratam unii fata de altii in fiecare zi: prin gesturi, vorbe...nu neaparat cadouri scumpe.
    Eu am insa o teorie si nu cred ca ma insel prea mult. Dragobete suna ciudat, foarte arhaic. Mie, una, nu-mi place cum suna. Valentine's Day...chiar si auditiv, evoca alte imagini...adica face sa zboare imaginatia.
    De aceea cred ca Dragobetele a pierdut in fata acestei sarbatori de import, cu nume mai atragator :)

    RăspundețiȘtergere