9 mai 2011

Posted by Zdwuby | File under : , , , , ,
          Se spune ca orice sfarsit are un inceput, ca orice poveste are un trecut si ca orice gluma e o parte dintr’un adevar. A’ti mai auzit vreodata asta? Unii ar spune e logic, altii ca nu e adevarat. De ce orice chestie aparent banala trebuie sa fie transformata in ceva filozofic?
             DA! Orice sfarsit e normal sa aiba un inceput, dar cand e sfarsitul iti mai amintesti de inceput? Cand mori te gandesti “ba ce fericit eram cand m’am nascut”? sau ala care te plange se opreste din plans si spune “ba ce fericit era cand s’a nascut” o sa’si aminteasca ce ai facut, cum ai facut, ce ai zis si cum ai zis  dar nu o sa zica nimic de inceput, dar inseamna ca nu ai avut?NU!
    Orice poveste are un trecut, nu e acelasi lucru ca mai devreme? DA, orice poveste are un trecut, dar are si un prezent si un viitor. Tu traiesti in prezent orice ai face nu ai cum altfel, dar poti trai un prezent bantuit de trecut, poti trai in prezent inlantuit de frica viitorului sau poti trai fericit prezentul, fiecare clipa asa cum iti vine pe moment. La ce te ajuta daca te gandesti in continuu la trecut?Poti sa modifici ceva?NU! doar iti intuneci prezentul si il afunzi in umbrele trecutului, la ce folos sa iti pierzi viata gandindu’te “si maine ce o sa fac?” , esti un tanc dar te gandesti deja la ce loc de munca vrei si deja iti pregatesti cv’ul, la ce bun toate astea? Traiesti in viitor pentru ce? Cand vine momentul pe care l’ai asteptat si planificat toata viata sa iti dai seama ca nu e asa cum vrei tu? Si realizezi ca viata a trecut pe langa tine si tu nici mancar nu ti’ai dat seama. Pentru ce toate astea? De ce? De ce cand poti sa traiesti in prezent, sa te bucuri de el? NU!! Nu trebuie sa uiti trecutul si nici sa fi indiferent la viitor, dar nu trebuie sa le lasi sa’ti domine prezentul! Trecutul sa fie amintit in treaca cu zambetul pe buze, viitorul sa fie un pas mai sus mereuJ. Orice poveste are un trecut, dar mai bine nu il dezgropi!
                  Orice gluma e o parte dintr’un adevar…atunci de ce o mai zici ca pe o gluma? Zi direct ce ai de zis, de ce sa o lungesti atat? Zici si dupa cand vezi reactia “aaa pay sti? Am glumit”, de ce atata lasitate? Ce se poate intampla daca zici direct? Nimic, doar termini mai repede si mai usor, de ce sa te ascunzi in spatele unei “glume” doar ca sa vezi o reactie?Si daca reactia aia nu e asa cum credeai tu dai inapoi, de ce? O gluma o spui ca sa razi, nu ca sa iti ascunzi tu lasitatea si frica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu