20 mai 2011

Posted by Zdwuby | File under :
Astazi o sa acord si eu o importanta mai mare retelei sociale Facebook. Ok a mai observat cineva ca 90% din populatie (ciudat, dar nu numai adolescenti) e obsedata de facebook? Serios, a mai observant cineva? Ce e asa mare chestie cu facebook’ul asta? Am si eu cont, dar nu ma vezi toata ziua acolo, intrand pe zeci de alte profile si uitandu’ma la zeci de poze cu oameni pe care ii cunosc sau nu. Dar probabil eu si inca putini intram in profilul anormal iar toti restu in normal. Ce e asa normal sa stau ore in sir pe un site ca facebook?  Si timpul petrecut ca timpul petrecut , ca na vorba aia “e viata ta, e timpul tau”, dar am inceput sa fac alergie la exprimarile tot mai des intalnite
“fa’mi o poza, da sa ies bine in ea ca vreau sa o pun pe facebook”
1. Cum sa iesi bine daca arati ca dracu’?
2. De ce trebuie sa faci o poza special sa o pui pe facebook? Nu’mi spune ca nu ai nici o poza cu tine in calculator recenta facuta poate chiar cu o zi inainte si in care iti si place cum ai iesit. Dar nu o sa pui poza aia pe facebook, NU! o sa faci o poza special pentru facebook.
“trebuie sa scriu asta pe facebook neaparat”
 Hahaha chiar am ras, si o sa mai rada si alte sute de persoane cu care nu ai apucat sa vorbesti macar o data de cat de prost esti si de ce perle scoti pe gura sau de ce intamplari din categoria “numai mie mi se putea intampla” patesti.
“bine, mai vorbim diseara pe facebook”
De ce sa vorbesti pe facebook daca ai mess, telefon sau face to face? Ok trebuie sa recunosc ca eu sunt genul de persoana care are telefonul lipit de ureche, Da vorbesc foarte mult la telefon, cu anumite persoane vorbesc fara sa ma mai opresc[just for fun-> in 2 saptamani luna asta am vorbit cred ca in jur de aproape 70h], dar intru iar in categoria anormala . De ce?Nu numai pentru ca e foarte mult 70h cu o singura persoana, dar si pentru ca eu vorbesc la telefon nu pe facebook prin comm’uri sa vada toata lumea ce perle scot eu pe gura sau cealalta persoana sau ce subiecte plictisitoare se deschid.
Si multe altele. Dar nu inteleg ce e asa mare chestie cu facebook’ul asta? Ok e site de socializare aici cunosti persoane nu? Dar cum o sa faci asta cand tu ai la prieteni zeci sau sute de persoane pe care nu le cunosti si cu care nu ai vorbit nici macar o data? Socializare pe mine ma duce cu gandul la “ok e un site pe care cunosti lumea noua”, dar cum cunosti lume noua daca tu doar dai add sau accept fara sa socializezi? Dar asta e aceasi poveste pentru ca “ai vazut cati prieteni am pe facebook? Si mai am cateva cereri, dar nu am mai avut timp aseara sa le dau accept la toti”. Ok daca mie mi’ar fi adresata acea replica prima mea reactie ar fi “si cati cunosti defapt? Sau cu cati ai vorbit macar o data?” , dar nu pentru ca toti sunt obsedati de facebook o replica ar suna gen “si eu la fel”/”eu am mai multi si la fel nu mai imi vad capul de cate cereri primesc”.
Ce mi se mai pare mie dubios? Ca pe facebook nu gasesti doar tineri, gasesti persoane pe care moartea le caute prin casa iar ei stau pe facebook. Ok si am gasit si personaje ciudate, adica cum sa fi popa si sa stai pe facebook ? si sa’ti mai pui poza de profil o poza cu tine in biserica in altar? Ok acum unu care sta non-stop pe facebook o sa ma intrebe sau o sa se intrebe “ce e asa anormal?”, cum ce e anormal? Nu e bine sa faci poze in biserica, sau cel putin asa afirma parintele prin biletele alea lipite pe usa sau pe pereti. Dar sunt doar pentru enoriasi, el e scutit? Bine poate nu gandesc eu normal dar asta chiar nu mi se pare ok, sau macar daca tot iti faci poze cand esti in biserica imbracat in popa macar nu o mai pune pe facebook. Sau poate e un popa in timpul serviciului in acel moment si asa trebuie sa creeze o atmosfera ca la biserica si pe wall spovedeste si dupa prin poze iti da Sf Impartasanie.
Probabil nu o sa inteleg niciodata de ce atat de multe persoane considera ca cel mai bun mod de a’ti petrece timpul e facebook’ul. Ok daca macar l’ar folosi pentru ce el creeat, adica socializare poate  ca as intlege, dar nu cred ca 10% din cei obsedati de site’ul asta il folosesc pentru asa ceva.


[ok defapt acesta e originalul post facebook care a fost sters din cauza unor probleme tehnice]

Un comentariu:

  1. baaai vezi ca si eu am facebook .. ca sa joc cityville :"> e obsedant da nu stiu din ce motiv .. devine un fel de hi5 plin de pipitie si jmecherasi :) ideea e buna si face tone de bani tipu care l'a creat .. epic .. prost inteles .. draguta postare mergi in continuare si incearca sa le faci din ce in ce mai bine .. spune'ti opinia poate chiar te va asculta cineva :)

    RăspundețiȘtergere